Ξανασμίγουν Αντώνης – Νικήτας

Στο παρασκήνιο εξελίσσονται διεργασίες με αντικειμενικό στόχο να γεφυρωθεί το χάσμα που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών, λόγω του ότι στις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Κακλαμάνης είχε στηρίξει την Ντ. Μπακογιάννη. Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Αθηναίων είχε διαδοχικές συναντήσεις με στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος (Θ. Βάρδας, Β. Μιχαλολιάκος) προκειμένου -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να προετοιμασθεί το έδαφος για μια συνάντηση των κ. Σαμαρά και Κακλαμάνη. Χωρίς ακόμη να έχει αποφασισθεί αν θα γίνει… τυχαία σε μια δημόσια εκδήλωση ή θα γίνει επίσημα και προγραμματισμένα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Ο κ. Κακλαμάνης επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος και υπογραμμίζει ότι οι φήμες πως δεν θα στηριχθεί από τη Ν. Δημοκρατία δεν απηχούν τις απόψεις του κ. Σαμαρά, αλλά προέρχονται από κομματικά στελέχη που διακατέχονται από «ρεβανσιστικές διαθέσεις».
Κι αν στην Αθήνα αρχίζει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση, το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει θολό τόσο στον Πειραιά όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στη Ρηγίλλης αναζητούν πρόσωπο, όχι αναγκαστικά από τον κομματικό μηχανισμό, στο οποίο θα δώσουν το χρίσμα για τον Δήμο Πειραιά, αλλά μέχρι στιγμής οι προσπάθειες δεν έχουν καρποφορήσει. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ακουστεί είναι του Π. Μελά, αλλά και του επιχειρηματία κ. Αγγελόπουλου που ηγείται της ομάδας μπάσκετ του «Ολυμπιακού». Την επιθυμία του να είναι υποψήφιος έχει εκφράσει ο πρώην βουλευτής Π. Μαντούβαλος, ο οποίος θεωρεί ότι ξέμπλεξε από τις δικαστικές περιπέτειες, ωστόσο το ενδεχόμενο να πάρει το χρίσμα από τη Ρηγίλλης μοιάζει απίθανο, αν όχι αδύνατο. Περίπλοκη είναι η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη καθώς ο Π. Ψωμιάδης δεν κρύβει την επιθυμία του να διεκδικήσει τον δήμο και εναλλακτικά την Περιφέρεια Μακεδονίας. Προ δεκαημέρου ο κ. Ψωμιάδης συναντήθηκε στη Ρηγίλλης με τον κ. Σαμαρά, αλλά οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, ενώ εξερχόμενος ο νομάρχης δήλωσε ότι παραμένει… στρατιώτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την ίδια στιγμή, ο Β. Παπαγεωργόπουλος αποφεύγει να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, αν θέλει ή όχι να είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δήμο.
Στη σεναριολογία περί υποψηφιοτήτων ενεπλάκη το όνομα και του πρώην Επιτρόπου Στ. Δήμα και συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Αττικής, αλλά από τη Ρηγίλλης δήλωναν πλήρη άγνοια. Σε κυριακάτικη εφημερίδα γινόταν λόγος για το ενδεχόμενο την ίδια Περιφέρεια να διεκδικήσει η Ντ. Μπακογιάννη, ενώ κομματικά στελέχη συσχέτιζαν το δημοσίευμα με το γεγονός ότι είχε προηγηθεί γεύμα του κ. Σαμαρά με τον εκδότη της συγκεκριμένης εφημερίδας.


Σχολιάστε εδώ