Θυσίες τα κόμματα και οι βουλευτές, αλλά και οι ακαδημαϊκοί δεν θα κάνουν;

Φωνάζουν, κόπτονται για τα σκληρά μέτρα που περικόπτουν το εισόδημα της κάθε οικογένειας, αλλά για την πάρτη τους σφυρίζουν στον αέρα… Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να δώσουν κι αυτοί.

Και δόξα τω Θεώ, τα κόμματα παίρνουν πολλά λεφτά από τον δημόσιο κορβανά που τα πληρώνει ο κοσμάκης. Μόνο το ΠΑΣΟΚ το 2009 πήρε ως κρατική χρηματοδότηση 30.682.957 ευρώ! Θα μπορούσαν για 2-3 χρόνια το λιγότερο να προτείνουν όλα τα κόμματα να κοπούν τα λεφτά που παίρνουν από το κράτος στο μισό.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι βουλευτές. Δεν μπορεί να ζητάνε θυσίες από τους πολίτες, από τον μεροκαματιάρη και τον χαμηλοσυνταξιούχο και να μη δίνουν οι πολιτικοί μας πρώτοι το παράδειγμα. Ο πρόεδρος της Βουλής θα έπρεπε να είχε πάρει πρωτοβουλία, όπως και ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί όλων των κομμάτων. Ας το κάνουν τώρα.

Αλλά και οι ακαδημαϊκοί, οι πνευματικοί μας ταγοί, δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία. Να προσφέρουν τις μισές τους αποδοχές, οι οποίες μάλιστα είναι και αφορολόγητες. Ας δείξουν ότι είναι κοντά στον λαό! Και δίπλα στη χώρα.

Δεν μπορεί μια ζωή να πληρώνει ο απλός πολίτης, χωρίς μάλιστα να έχει την παραμικρή ευθύνη.


Σχολιάστε εδώ