Η Δημοκρατία της κλειδαρότρυπας

Δεν νομίζω άλλοτε η χώρα μας να ζούσε τέτοια φαινόμενα, τέτοια απαξίωση, τέτοιους εκβιασμούς από τους φίλους μας Ευρωπαίους, τέτοιους εξευτελισμούς σʼ όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.
Φθάσαμε εδώ που φθάσαμε με ευθύνη των πολιτικών διαχρονικά, διότι ο ένας τα φορτώνει στον άλλον, γιατί κανένας δεν πήγε φυλακή να συμμορφωθούν οι άλλοι. «Αλιά» σʼ όποιον πολίτη κλέψει 100 ευρώ, γιατί σίγουρα θα πάει πίσω από τα συρματοπλέγματα για πολύ καιρό. Αν όμως κλέψεις «κατομμύρια», που έλεγε ο συχωρεμένος ο Ζαμπέτας, κυκλοφορείς ελεύθερος, έχεις το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και διά ταύτα ανασταλτικό της ποινής και με τις ευλογίες συνεχίζεις το θεάρεστο έργο σου, αδιαφορώντας για ετεροχρονισμένες Εξεταστικές Επιτροπές που γίνονται «για τον γάμο του Καραγκιόζη» και αποπροσανατολισμό.
Φθάσαμε στο σημείο να ζητάς από τράπεζες και οργανισμούς διακανονισμό των μικρών χρεών σου λόγω της οικονομικής κρίσης και μιλάμε για ποσά 5.000 και 6.000, ευρώ και να σου απαντάνε: «Καθυστέρησες να πληρώσεις τη δόση σου», ενώ για τα εκατομμύρια και ρυθμίσεις γίνονται και διαγραφή γίνεται και ευνοϊκότατοι όροι γίνονται, δηλαδή πληρώνεις τα μισά και σε βάθος χρόνου.
Φθάσαμε στο σημείο να μας ξεζουμίζουν για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και αυτοί να αγοράζουν υποβρύχια, ενώ τα δισεκατομμύρια έπρεπε να τα ρίξουν στην ανάπτυξη.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν με τα «σκαμπίλια» που τρώει διεθνώς η χώρα μας, εμείς εδώ ασχολούμαστε με το DVD της Τζούλιας, με καθημερινή πλύση εγκεφάλου, με διαρκή βιασμό της νοημοσύνης μας, με αποπροσανατολισμό από τα προβλήματά μας και την πείνα μας. Φαίνεται πως ζήλεψαν «τον άρτον και τα θεάματα» άλλων εποχών.
Ποιος φταίει για την ασυδοσία ορισμένων ΜΜΕ; Πάντως όχι ο λαός. Υπάρχει μια ανεξάρτητη αρχή, το ΕΣΡ, με πρόεδρο συνταξιούχο ανώτατο δικαστή και μέλη άτομα που προτείνονται κατʼ αναλογία από τα κόμματα, κι όμως η Αρχή τηρεί «σιγήν ιχθύος» γιʼ αυτόν τον βιασμό. Δεν λέμε λογοκρισία, σεβασμό επιζητούμε ως φορολογούμενοι πολίτες και όχι «κλειδαρότρυπα» με το τι κάνει η κάθε Τζούλια ή τι κάνουν τα επώνυμα ζευγάρια με τα διαζύγιά τους. Τέτοια θέματα δεν είναι πρότυπα για την ελληνική κοινωνία και τη νεολαία μας.
Η ελληνική κοινωνία, όσο προχωρημένη κι αν είναι, δεν έχει φτάσει στην κατηφόρα, σοκάρεται όμως με την «κλειδαρότρυπα». Βαρεθήκαμε, κύριοι του ΕΣΡ, μέρες τώρα να βιαζόμεθα με τις κλειδαρότρυπες κι εσείς να μην κάνετε τίποτα, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Γιατί διορισθήκατε εκεί; Για να παρακολουθείτε τα συμβαίνοντα ως απλοί θεατές;
Κύριε πρόεδρε του ΕΣΡ και όσοι πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών προέρχεστε από τη Δικαιοσύνη, ως δικαστές είχατε από εκεί ψηλά «δικαίωμα ζωής και θανάτου» (το λέω κάπως εκλαϊκευμένο) για κάθε κατηγορούμενο.
Μετά τη συνταξιοδότησή σας δεχθήκατε διορισμό σε… ανεξάρτητες αρχές, δεν είναι όμως κατά τη γνώμη μου έτσι τα πράγματα διότι ήσασταν οι πρώτοι μέσα στον κρατικό μηχανισμό και με τον διορισμό σας γίνατε «διοικητικοί υπάλληλοι» στα κελεύσματα της εκάστοτε εξουσίας, διεκπεραιώνοντας αναφορές παραπόνων πολιτών.
Πώς μπορείτε, κύριοι συνταξιούχοι ανώτατοι, να παρίστασθε και να δίνετε εξηγήσεις σε επιτροπές της Βουλής για τον διορισμό σας όταν μέχρι χθες ήσασταν παντοδύναμοι, κρίνοντας ακόμη και νόμους αντισυνταγματικούς;
Ένας Αγιολαυρίτης
τακτικός αναγνώστης σας


Σχολιάστε εδώ