Δωρητής εγκυκλοπαίδειας στην ΕΡΤ ο Κ. Κέκης

Ο υπουργός προανήγγειλε την κατάργηση των εντεταλμένων συμβούλων και το διοικητικό συμβούλιο σε μια από τις πρώτες του συνεδριάσεις συζήτησε για την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής προς τον Κώστα Κέκη, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ, για την εγκυκλοπαίδεια που δώρισε στο αρχείο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης! Πρόκειται για 18 τόμους της εγκυκλοπαίδειας Ήλιος, η οποία άρχισε να εκδίδεται την εποχή του Εμφυλίου, το 1945… Και μόνο το ότι το ΔΣ της ΕΡΤ ασχολείται με εγκυκλοπαίδειες, όταν ο πρωθυπουργός αναζητεί δάνειο για να μην καταρρεύσει η χώρα, φανερώνει την αντίληψη που έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια στην Αγία Παρασκευή.
Στις 14 Ιανουαρίου 2010 ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος επιχειρούσε να δώσει το δικό του στίγμα σε αυστηρό τόνο. Δήλωσε την εξοικονόμηση 10 εκατ. ευρώ από το κόστος της ΕΡΤ, διακόπτοντας μεταξύ άλλων τη συνεργασία με τους εντεταλμένους συμβούλους Κώστα Κέκη και Πάνο Λουκάκο, το κόστος της οποίας έφτανε -σύμφωνα με τα στοιχεία του- στα 450.000 ευρώ.
Ο νυν εντεταλμένος σύμβουλος φέρεται να είχε αμφισβητήσει το δικαίωμα του υπουργού να τον παραιτήσει.
Δύο μήνες αργότερα, το διοικητικό συμβούλιο που όρισε ο Π. Γερουλάνος συζητούσε για να στείλει ευχαριστήρια επιστολή προς τον Κώστα Κέκη για τη δωρεά του! Ο τελευταίος έστειλε την επιστολή του στις 25 Νοεμβρίου 2009 (αριθ. πρωτ. 92/11-2009) και υπέγραφε (όπως εδικαιούτο, αφού δεν παραιτήθηκε με την αλλαγή κυβέρνησης) ως εντεταλμένος σύμβουλος, σημειώνοντας πως έκρινε απαραίτητο να εμπλουτιστεί το Μουσείο – Αρχείο της ΕΡΤ με τη συγκεκριμένη εγκυκλοπαίδεια, θεωρώντας την απαραίτητη για την περίοδο προ του 1950.
Ο Κ. Κέκης, ως εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ, διεκδικεί το έργο της δημιουργίας του Αρχείου και έγραφε απευθυνόμενος προς τον διευθυντή του Μουσείου – Αρχείου Νίκο Σφέτσα: «Επειδή θεωρώ ότι από τη σημερινή θέση μου στην ΕΡΤ ΑΕ συνέβαλα ουσιαστικά στην υλοποίηση και λειτουργία του Ψηφιακού Αρχείου της, θα ήθελα να δωρίσω στη βιβλιοθήκη του Μουσείου – Αρχείου δεκαοκτώ (18) τόμους της Εγκυκλοπαίδειας Ήλιος».
«Η έκδοση», συνέχιζε, «υπάρχει μόνο σε μεγάλες βιβλιοθήκες και σπάνια μπορεί να βρεθεί κάποιος τόμος της στην αγορά των παλαιών βιβλίων».
Το νέο ΔΣ, υπό τον Γ. Γαμπρίτσο, επέλεξε μεταξύ του διακηρυγμένου στόχου του πολιτικού προϊσταμένου Παύλου Γερουλάνου για την κατάργηση των εντεταλμένων συμβούλων και της προσφοράς του Κ. Κέκη να συζητήσει για την εγκυκλοπαίδεια!


Σχολιάστε εδώ