Δεν ανανεώνεται καμία σύμβαση τον Ιούνιο

Συρρίκνωση του προσωπικού της ΕΡΤ ανήγγειλε ουσιαστικά ο πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Γαμπρίτσος στη συνάντησή του το μεσημέρι της Παρασκευής με εκπροσώπους συμβασιούχων από όλα τα τμήματα της κρατικής τηλεόρασης. Όπως είπε, θεωρεί απίθανο να εγκρίνει η κυβέρνηση μια νέα ανανέωση συμβάσεων τον Ιούνιο, καθώς δεν υπάρχει εξαίρεση της ΕΡΤ από την απαγόρευση ανανέωσης. Τις περικοπές θέσεων εργασίας τις αιτιολόγησε με το αρνητικό κλίμα στην κοινωνία, καθώς επικρατεί η αντίληψη ότι στην κρατική τηλεόραση εργάζονται πολλοί.
Ο Γ. Γαμπρίτσος δήλωσε πως η καταγραφή όλου του προσωπικού θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου και με αυτόν τον τρόπο θα αποκαλυφθούν οι διπλοθεσίτες αλλά και θα διαπιστωθούν οι πραγματικές ανάγκες.
Μίλησε για αλλαγή φυσιογνωμίας στα ψηφιακά κανάλια και για ενίσχυση της ΕΤ1 και έδωσε έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο. Μετά τη συνάντηση οι συμβασιούχοι εκτιμούν πως ανοίγει θέμα για την απομάκρυνσή τους από την κρατική τηλεόραση και ζητούν από την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ να ασχοληθούν κατεπειγόντως με το θέμα και να ζητήσουν συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού, τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρόεδρο της ΕΡΤ.


Σχολιάστε εδώ