Δεν έπεισε, αλλά και δεν… απέλπισε τους δημάρχους ο Γ. Ραγκούσης

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι εντός του μήνα θα δοθούν στους ΟΤΑ οι πόροι του 2009 και ανακοίνωσε ότι μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου ΕΛΛΑΔΑ θα επιχειρηθεί η εξυγίανση των χρεωμένων δήμων.
Για το σχέδιο «Καλλικράτης» ο υπουργός δεν είπε τίποτε καινούργιο, ενώ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του στο χωροταξικό, που είναι το θέμα που απασχολεί τους ΟΤΑ. Πάντως φάνηκε ότι τελικά οι διαφορές δεν θα είναι μεγάλες και ότι ο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί μέχρι τις εκλογές του Νοέμβρη. Αποκλείστηκε επίσης η μετατόπιση των εκλογών για πιο πίσω.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης μετά τη συνάντηση, είπε μεταξύ άλλων:
«Η πορτοκαλί κάρτα που είχαμε βγάλει στο τελευταίο μας συνέδριο σε ό,τι αφορά το σχέδιο “Καλλικράτης” παραμένει. Όχι διότι δεν κρίνουμε κατ’ αρχήν ικανοποιητικά τα όσα είπε, στην πλειονότητά τους ο κ. υπουργός σήμερα, αλλά επειδή θέλουμε να τα δούμε γραμμένα στο σχέδιο νόμου και πολύ περισσότερο να φέρουν και την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών.
Κατόπιν τούτου παραμένουμε σε αναμονή.
Εμείς θέλουμε έναν πραγματικό και όχι έναν νοθευμένο “Καλλικράτη”.
Την περασμένη Παρασκευή στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημ. Καλογερόπουλος ενημέρωσε τους προέδρους της ΤΕΔΚ όλης της χώρας για τη συζήτηση της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών. Υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις και πολλές αμφιβολίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης, λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν προλάβαμε να έχουμε όλα τα παραλειπόμενα αυτής της συνεδρίασης, αλλά θα τα έχουμε την επόμενη Κυριακή.


Σχολιάστε εδώ