από το Περιστύλιο…

Ο Χρήστος Μαγκούφης π.χ. αναφέρθηκε σε βίντεο… κλουμπ, ζητώντας (αυτό που έπρεπε να είχε ήδη γίνει απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις) να φορολογηθούν το ίδιο τα
dvd που προσφέρουν οι εφημερίδες με εκείνα των video club!
Και όταν ο Σήφης Βαλυράκης, πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Γιώργο Νικητιάδη και τους βουλευτές μέλη της επιτροπής, Βασιλική Τσόνογλου και Κώστα Τζαβάρα, να του κάνουν ένα task force για να δούνε πώς θα προχωρήσουν, δεν υπολόγισε ότι δεν γίνεται κατανοητός από όλους.
«Κύριε Τζαβάρα, καταλάβατε. Κύριε αντιπρόεδρε, καταλάβατε. Κυρία Τσόνογλου, να βγάλουμε άκρη», είπε.
«Τι σημαίνει task force, κύριε πρόεδρε, γιατί δεν το κατάλαβα», απόρησε η κ. Τσόνογλου.
«Διμοιρία θανάτου (!). Είναι ομάδα δύναμης», μετέφρασε ο κ. Βαλυράκης.
«Είναι αντί C4I», πετάχτηκε ο Κώστας Τζαβάρας.
Ο Γιώργος Νικητιάδης κατάλαβε το task force ως δύναμη δράσης και ο Σταύρος Καλαφάτης ως δύναμη δράσης για συγκεκριμένο σκοπό.
«Ακριβώς», συμφώνησε ανακουφισμένος ο πρόεδρος.
Πώς το λένε αυτό; Εγώ να μιλώ και συ να μην καταλαβαίνεις.
Με τέτοια προσόντα είναι περίεργο που ο πρωθυπουργός αφήνει τον Σήφη Βαλυράκη εκτός της στενής ομάδας εργασίας…

Την επομένη της καταψήφισης της ένστασης αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και στην τροπολογία που αφορά τις αρμοδιότητες του πρωθυπουργού να συστήνει επιτροπές, και μάλιστα αργά το μεσημέρι θυμήθηκε να αποχωρήσει από τη συζήτηση η Νέα Δημοκρατία.
Ο ΛΑΟΣ ανέλαβε να θυμίσει στη ΝΔ τη στάση της στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, όπου είχε καταψηφίσει την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΛΑΟΣ!

Όλα τα καταπίνει ο ΛΑΟΣ και επιπλέον είναι έτοιμος να… καταβροχθίσει τη ΝΔ. Τις προάλλες ο Κωστής Αϊβαλιώτης επέλεξε να μιλήσει από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας και επιχειρηματολόγησε γιʼ αυτ: «Καλύπτουμε πλήρως τον χώρο που κάποτε κάλυπτε η Νέα Δημοκρατία, αλλά επειδή είμαστε και ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση. Κακώς κάνατε, λοιπόν, και της επιτεθήκατε της φουκαριάρας της Νέας Δημοκρατίας πριν από λίγο για την αποχώρησή της. Η Νέα Δημοκρατία έχει πλέον επιλέξει πορεία ανάλογη της Ένωσης Κέντρου της περιόδου 1974-1977, όταν την κατάπιατε εσείς, το ΠΑΣΟΚ. Τώρα θα την καταπιούμε εμείς με την τακτική που έχει επιλέξει».
Α, πα, πα, πα, τρόμαξε με όσα άκουσε η κ. Τζάκρη!

Παράνομος
ο Πάγκαλος!
Και ξαφνικά ο πρόεδρος Καρατζαφέρης ανακάλυψε την Αμερική! Είπε, δηλαδή, ότι η ΝΔ διυλίζει τον κώνωπα στο νομοσχέδιο για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι αφήνει να περάσει ένας ελέφαντας. Για τον κ. Πάγκαλο ο λόγος, του οποίου, όπως είπε, ο διορισμός είναι παράνομος, καθώς διάταξη ορίζει ότι έπρεπε να γίνει πρώτα υπουργός, έστω και άνευ χαρτοφυλακίου, και μετά αντιπρόεδρος. Λέει λοιπόν ο κ. Καρατζαφέρης πως οτιδήποτε έχει υπογράψει ο κ. Πάγκαλος «μπαίνει εις τον πειρασμό διαφόρων διαδικασιών» και είναι κορυφαίο θέμα που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει μια ευρύτερη συζήτηση και ίσως και μια ανασύνθεση…

Καλά στέφανα…
«Φίλοι φίλοι» δηλαδή με τον κ. Πάγκαλο, αλλά δεν είναι το ίδιο με τον πρωθυπουργό. Γιατί σε ό,τι τον αφορά, το κλίμα αλλάζει και ο κ. Καρατζαφέρης αναλαμβάνει τον ρόλο του δικηγόρου του. Έξω φρενών έγινε με την αντίληψη ορισμένων ότι θα πέσει έξω η Ελλάδα με… δύο-τρεις επιτροπές που θα συστηθούν: «Ζούμε στιγμές εξαιρετικά εκτάκτου ανάγκης. Βλέπετε ότι φάγαμε χαστούκια από τη Μέρκελ, παρότι της δώσαμε τα πάντα. Μιλάμε για ξεβράκωμα. Ξεγύμνωμα. Ως και τα υποβρύχια που γέρνουν τα βρήκαμε σωστά και τα παίρνουμε για να την ικανοποιήσουμε. Χωρίς καμία αντιπαροχή. Θα μπορούσε κάλλιστα ο πρωθυπουργός να κάτσει και να πει ”έρχομαι εδώ στη Βουλή και ζητάω αύξηση”, όπως έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Και να κάνει χρήση αυτών των κονδυλίων. Όταν συζητούσαμε με τη δική μου Κοινοβουλευτική Ομάδα και τους είπα ότι πρέπει να θέσουμε το πλαφόν, εμείς εδώ είχαμε πει να ζητήσει 1 εκατομμύριο ο πρωθυπουργός. Τι ζητάει; Ζητάει 193.000».
Πάντως πρέπει να το ομολογήσουν: είναι καλύτερος ο Καρατζαφέρης από τους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους του ΠΑΣΟΚ. Και όπως σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας: «Έγινε ένας επιτυχημένος αρραβώνας, εύχομαι και καλά στέφανα»…


Σχολιάστε εδώ