Απʼ τον κακό στον χειρότερο…

Η όλη συζήτηση για το αν η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει «φθηνό» δανεισμό, πρέπει να στραφεί προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή να στηριχθεί σε ευρωπαϊκό σχέδιο για τη σταθερότητα της Ελλάδας και της Ευρωζώνης δεν αφορά το λαϊκό συμφέρον. Είναι δίλημμα αποπροσανατολιστικό και τεχνητό. Όποιον δρόμο και αν ακολουθήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο ότι αυτός θα εξυπηρετεί το συμφέρον της ελληνικής πλουτοκρατίας και θα γίνει σε βάρος των εργαζομένων. Πρόκειται για τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.
Η ΕΕ και οι άλλοι Οργανισμοί παρέχουν στήριξη στην κυβέρνηση, προκειμένου να επιβάλει τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που έχουν συναποφασίσει, με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, και για να προωθήσει τα επόμενα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό, αλλά και νέα στη συνέχεια.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι σχεδιάζεται πόλεμος κατά των κερδοσκόπων στην ΕΕ. Η ίδια η ΕΕ είναι ένωση κερδοσκόπων, ενιαία επιτίθεται με αγριότητα και στα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα σε όλα τα κράτη μέλη, την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις της και τα κεφάλαια που εκπροσωπούν ανταγωνίζονται σκληρά για να πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία εντός και εκτός της Ευρώπης.
Γίνεται σήμερα ακόμα πιο φανερό ότι η λαϊκή αγανάκτηση, για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να συνδυαστεί με λαϊκό ξεσηκωμό που θα βάζει στο επίκεντρο το ζήτημα της αποδέσμευσης από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς Οργανισμούς. Με τη συνολική απόρριψη των
ιδεολογημάτων της πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της πλουτοκρατίας.
Μόνη λύση για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι να αντιπαραθέσουν τη δική τους συμμαχία στη λυκοσυμμαχία των πλουτοκρατών, να σηκώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα και να περάσουν στην αντεπίθεση για να παρεμποδίσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, στην κατεύθυνση του να ανατρέψουν συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική. Για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα βάλει στην υπηρεσία των εργαζομένων τον πλούτο που αυτοί παράγουν και τον καρπώνονται η πλουτοκρατία και τα τσιράκια της.


Σχολιάστε εδώ