Ανοίγουν το Πάσχα τα Τέμπη!

Θα κάνουν… Πάσχα οι διακινούμενοι από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και το αντίθετο, καθώς την περίοδο που θα γιορτάζουμε την Ανάσταση, και φυσικά η κίνηση θα είναι αυξημένη λόγω της καθιερωμένης εξόδου, θα ανοίξουν τα Τέμπη και θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με τη «νύμφη του Θερμαϊκού».
Το ότι θα ανοίξει ο δρόμος των Τεμπών δεν σημαίνει πως έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα που γίνονται εκεί, απλώς τώρα με τις παρεμβάσεις που έγιναν έχει καταστεί δυνατή η ταυτόχρονη εκτέλεση των εργασιών με τη χρήση του δρόμου από τα οχήματα.
Σε εκκρεμότητα πάντως παραμένει το θέμα για το ποιος θα πληρώσει τη ζημιά που έγινε και φυσικά το κόστος της αποκατάστασης. Η σύμβαση ανέφερε ότι την ευθύνη για κάθε ζημιά τη φέρει η κοινοπραξία των εταιρειών που έχει αναλάβει το συνολικό έργο, εκτός κι αν πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο.
Εκεί «πατά» το κράτος και δεν θέλει να πληρώσει,
αναφέροντας ότι η κατολίσθηση δεν οφείλεται σε σπάνιο φυσικό φαινόμενο. Από την πλευρά της η κοινοπραξία επιμένει ότι πρόκειται περί εκτάκτου φυσικού συμβάντος, οπότε δεν υποχρεούται να καταβάλει καμία αποζημίωση.
Τη λύση, εν προκειμένω, μάλλον θα τη δώσουν τα δικαστήρια. Και σίγουρα όχι αμέσως…


Σχολιάστε εδώ