άλλες τυπολογίες

Η Δευτέρα θεωρείται η κρίσιμη μέρα για εξελίξεις στο «Θέμα». Ο Γιώργος Μπόμπολας επιστρέφει στην Ελλάδα και θα υλοποιήσει τις αποφάσεις του.

***

• Έντονη φημολογία το απόγευμα της Παρασκευής για πώληση της «Εξέδρας» στον Λ. Λαυρεντιάδη. Από τον ΔΟΛ διέψευδαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
•Στην κατηγορία του προσωπικού ειδικών θέσεων (ΠΕΘ) θα εργάζονται για λογαριασμό της ΕΡΤ οι Κώστας Αρβανίτης και Ρίτσα (Σωτηρία) Μπιζόγλη. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως θα παραμείνει στη θέση του ο γενικός διευθυντής Ραδιοφωνίας Αντώνης Ανδρικάκης, ενώ πιέσεις ασκούνται για να διατηρηθεί ο τεχνικός διευθυντής Μιχάλης Πορτοκάλης και ο οικονομικός διευθυντής Γιώργος Υφαντής μέχρι τη συνταξιοδότησή του.
•Θέση αντιπροέδρου στην εταιρεία Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις City, που ελέγχει τον Βήμα 99,5, κατέλαβε ο Βίκτωρας Ρέστης. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που έχει πενταετή θητεία, πρόεδρος εξελέγη ο Σταύρος Ψυχάρης και μέλη ο Γιάννης Πολίτης, γενικός διευθυντής της εταιρείας, ο Λεωνίδας Βαρβασαινίτης, ο Νίκος Θρασυβούλου και ο Νίκος Πεφάνης. Η Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις ανήκει στην Petrie Investments Limited, που είναι εταιρεία κυπριακού δικαίου με έδρα τη Λευκωσία. Το 50% ανήκει στον ΔΟΛ και το 50% στον Όμιλο Ρέστη.
•Την Παρασκευή 26 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η αναβληθείσα έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Alter. Κύριο θέμα, η λήψη απόφασης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως και 120 εκατ. ευρώ.
•Στον ΑΝΤ1 θα συνεχίσει να εργάζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γιάννης Λάτσιος ως διευθυντής προγράμματος. Το σχετικό συμβόλαιο υπεγράφη προ
ημερών και είναι απόρροια των «θετικών αποτελεσμάτων» που έφερε στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 την τελευταία τριετία ο Γ. Λάτσιος.
•Ο Κώστας Γέρου, γνωστός για πολλές εκδοτικές δραστηριότητές του στο παρελθόν, και σήμερα βγάζει την κυριακάτικη εφημερίδα «Το Άρθρο», μπήκε στην ημερήσια αθλητική εφημερίδα «Ώρα για Σπορ», αγοράζοντας ποσοστό πάνω από το 50%. Ως γνωστόν, η εφημερίδα είναι κίτρινων προτιμήσεων, στηρίζει την ΑΕΚ.

***

Μήπως κανείς στην κυβέρνηση θέλει να ασχοληθεί με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της κοινοτικής οδηγίας για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες, που θα φέρει περισσότερα έσοδα από τη διαφήμιση; Και υπάρχουν δύο εκδοχές του νομοσχεδίου: αυτή που επεξεργάστηκε η αρμόδια επιτροπή και αυτή που ήθελαν τα κανάλια…

***

RΜεγάλη η σύγκρουση μεταξύ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και των σταθμών εθνικής εμβέλειας για το ψηφιακό μέρισμα. Το «Π» την περασμένη Κυριακή αποκάλυψε το πλήρες κείμενο της επιστολής των τριών εταιρειών προς την κυβέρνηση, αλλά τόσο η ΕΙΤΗΣΕΕ όσο και η Digea δεν προέβησαν σε καμία ανακοίνωση. Το μυστικό είναι πως οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πιέζουν μέσω της διαφήμισης, καθώς σε εποχή κρίσης είναι οι μόνες που συνεχίζουν να διαφημίζονται.
RΚαι στην παραμεθόριο. Επιτέλους η ΕΙΤΗΣΕΕ άρχισε να κινείται -με ελαφρώς διαφορετική λογική- με τη μετάδοση ψηφιακού σήματος από την Digea και σε μια παραμεθόριο περιοχή παράλληλα με την εκπομπή στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη εκπομπή θα γίνει με την ταυτόχρονη διακοπή του αναλογικού σήματος και ενδεχομένως με τη διάθεση δωρεάν αποκωδικοποιητών.
RΝα μην κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ το κυτταρολογικό εργαστήριο του Οργανισμού ζητούν εκατοντάδες δημοσιογράφοι, που κάλεσαν σε συγκέντρωση την περασμένη εβδομάδα, ενώ συλλέγονται και υπογραφές. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ υποστηρίζει πως δεν θα αλλάξει κάτι στις εξετάσεις των ασφαλισμένων και το εργαστήριο κλείνει για λόγους οικονομίας.

***

ξΣυνοδευόμενο από περιοδικό και συνεπώς με ΦΠΑ 4,5% πουλήθηκε το επίμαχο DVD της Τζούλιας Αλεξανδράτου, κάτι που αποτελεί την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση αξιοποίησης του «προνομίου» που δόθηκε κάποτε στον Τύπο να διακινεί με χαμηλό ΦΠΑ την πληροφόρηση. Το υπουργείο Οικονομικών, παρότι έχει στα χέρια του δύο γνωμοδοτήσεις για την
επιβολή ΦΠΑ 21% πλέον στις εφημερίδες που κυκλοφορούν με δώρα, δεν
έχει λάβει ακόμη κάποια απόφαση. Προς το παρόν η μοναδική αύξηση ήταν από το 4,5% στο 5% στις εφημερίδες, χωρίς να είναι σαφές αν οι εκδότες θα περάσουν το επιπλέον κόστος στον αγοραστή-αναγνώστη.

***

RΣυνεχείς είναι οι παρεμβάσεις του ΑΝΤ1 στη ροή του καθημερινού προγράμματός του, καθώς αναζητεί την επιτυχημένη συνταγή που θα ανεβάσει τη θεαματικότητά του. Έτσι, από το τέλος Μαρτίου το σόου «Wipe out» θα μεταδίδεται, αντί για Σάββατο, το βράδυ της Δευτέρας, ενώ στη θέση του θα μεταδίδεται η νέα εκπομπή του Σπύρου Σούλη «Με το δεξί». Το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» διατηρεί τη θέση του το βράδυ της Δευτέρας και το νέο χορευτικό ριάλιτι «Dancing with the stars» θα μεταδίδεται κάθε βράδυ Κυριακής.
RΗ αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των Forthnet – NetMed εναντίον της ΕΡΤ θα συζητηθεί την επόμενη Παρασκευή, 26 Μαρτίου. Η απόφαση του δικαστηρίου ίσως να κρίνει την εξέλιξη της μάχης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
RΝέοι σταθμοί εισέρχονται στο Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης και Εποπτείας Φάσματος της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη.
RΨηφιακό σήμα στην Αττική από το Blue Sky. Το κανάλι, που μετέχει στην Digital Union, άρχισε τις δοκιμαστικές μεταδόσεις ψηφιακού σήματος σε MPEG2 από τη συχνότητα 65 στα UHF, σύμφωνα με το Greek Terrestrial TV.
RΤο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκα ΠΑΟ – ΟΣΦΠ και οι εξελίξεις για τους «στημένους» αγώνες θα συζητηθούν στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky «Η Δίκη» (αύριο Δευτέρα στις 23.00), την οποία παρουσιάζει ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

***

R «Συγγνώμη» από τον Στ. Ψυχάρη πηγαίνοντας στην οδό Μιχαλοκοπούλου ζήτησε δημοσιογράφος για την πράξη του να αναρτήσει σχεδόν όλη την κυριακάτικη έκδοση του «Βήματος» νωρίς το πρωί στο μπλογκ του πριν από λίγο καιρό. Οι νομικές υπηρεσίες του ΔΟΛ είχαν συντάξει μήνυση.
R Αποχώρησε η Χαρά Ζλατάνη από τον ΔΟΛ, όπου διατηρούσε τη θέση της εμπορικής διευθύντριας.
RΔεν έλαβε τελικά δάνειο η Χ. Κ. Τεγόπουλος, αναφέρουν οι πληροφορίες, προφανώς λόγω του υψηλού επιτοκίου που πρότεινε η τράπεζα.
RΙκανοποιημένος εμφανίζεται ο ΑΝΤ1 με τις επιδόσεις της web tv από τα έως τώρα δείγματα που έχει στη διάθεσή του. Και όπως λένε, για το καθημερινό σίριαλ «Κάρμα», που δεν πηγαίνει καλά στις μετρήσεις της AGB, υπάρχουν ήδη 120.000 εγγεγραμμένοι χρήστες που το παρακολουθούν, ενώ για το «Ράδιο Αρβύλα» οι τακτικοί θεατές στο διαδίκτυο ξεπερνούν τα 200.000 άτομα.
RΚρίσιμο το επόμενο διάστημα για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ιδιωτικών καναλιών και ΕΡΤ σχετικά με το σύστημα αποκωδικοποίησης MPEG4. Η Digea ανακοίνωσε πως θα εκπέμψει το ψηφιακό σήμα των Mega, ANT1, Star, Alter, ΣΚΑΪ, Alpha και Μακεδονία TV στις 18 Ιουνίου.

***

Δύο υψηλόμισθα στελέχη απασχολεί η ΕΙΗΕΑ. Ο πρώτος φέρεται να λαμβάνει τον μήνα 50.000 ευρώ και ο δεύτερος 35.000 ευρώ!

***

Ποιο είναι το γενικό σύνολο των εργαζομένων στις εφημερίδες; Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ, συμπεριλαμβανομένων των διανομέων, ανέρχονται σε 25.303 εργαζομένους. Πόσοι είναι οι μισθωτοί στις ημερήσιες εφημερίδες; Η ΕΙΗΕΑ εκτιμά πως ανέρχονται σε 3.862, με 1.742 μέλη της ΕΣΗΕΑ, 1.220 υπαλλήλους και 900 τεχνικούς.

***

RΜε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα απαντήσει ο ΑΝΤ1 στο πρόστιμο των 150.000 ευρώ στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» για την «τοποθέτηση» του κυβερνητικού εκπροσώπου στο επίμαχο βίντεο της Τζούλιας Αλεξανδράτου. Ο Αντώνης Κανάκης σε επιστολή του προς το ΕΣΡ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τα σύντομα λοιπόν αποσπάσματα που προβάλαμε από το ροζ αυτό βίντεο, με τον σατιρικό και κωμικό τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν για να σατιρίσουν τα οικονομικά μέτρα, έπαψαν αυτομάτως να έχουν την παραμικρή ιδιότητα πορνογραφικού περιεχομένου. Αντιθέτως, απομυθοποιήθηκαν και γελοιοποιήθηκαν».
RΠαραμένει στην πρώτη θέση της ακροαματικότητας ο ΣΚΑΪ με 11,6% (15.2 – 14.3.2010), όπως προκύπτει από τη μέτρηση της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Η μεγάλη έκπληξη είναι ο HOT FM, ο οποίος από το 5,5% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση εκτινάχθηκε στο 6,8%.
RΑπό παραδρομή γράψαμε ότι το όνομα του κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, που ήταν από τους στενούς συνεργάτες της Γιάννας Αγγελοπούλου στην πετυχημένη οργάνωση και διεξαγωγή των
Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, βρέθηκε στα ημερολόγια του Χριστοφοράκου.
Όπως μας είπε ο ίδιος, ούτε τον γνωρίζει, ούτε ποτέ τον έχει συναντήσει…

***


Σχολιάστε εδώ