10 βουλευτές της ΝΔ απουσίασαν από την ψηφοφορία για την ιθαγένεια στους μετανάστες

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία αυτόν τον νόμο θα τον καταργήσει, πρώτον γιατί δεν προάγει την ομαλή ενσωμάτωση αλλά τη μαζική πολιτογράφηση, δεύτερον γιατί πυροδοτεί μέσα στην Ελλάδα την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, και τρίτον γιατί μας φέρνει σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας, που δεν θα δουν με καλό μάτι την παράκαμψη της Συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ».
Να υποθέσουμε ότι σε αυτήν την υπόσχεση εξάντλησε το καθήκον της η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ; Διότι την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας δέκα βουλευτές απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τη Βουλή, στάση επιδεχόμενη διάφορες ερμηνείες, μεταξύ αυτών και ότι τελικά δεν ήρθαν για να μην καταψηφίσουν το νομοσχέδιο!
Και στην περίπτωση ωστόσο που θεώρησαν περιττό κάτι τέτοιο, η απουσία του Δημήτρη
Αβραμόπουλου και του Άρη Σπηλιωτόπουλου από την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου, την οποία προκάλεσε ο
ΛΑΟΣ, δημιούργησε αίσθηση και σχολιάστηκε αρνητικά. Απόντες ήταν και βουλευτές που χρεώνονται σε διάφορες τάσεις του κόμματος, και συγκεκριμένα οι Κυρ. Μητσοτάκης, Θαν. Γιαννόπουλος, Σ. Χατζηγάκης, Αργ. Ντινόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Δ. Αυγερινοπούλου, Κ. Παπασιώζος και Τσ. Ιατρίδη.
Η ψηφοφορία επί της αρχής συγκέντρωσε 170 θετικές ψήφους (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), 96 αρνητικές, ενώ οι τρεις παρευρισκόμενη βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν «παρών». ΝΔ και ΛΑΟΣ προκάλεσαν ονομαστική ψηφοφορία και επί των άρθρων, αυτήν τη φορά με καλύτερα αποτελέσματα, καθώς καταγράφηκαν 100 αρνητικές ψήφοι. Το ΚΚΕ είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε υπέρ σε πέντε άρθρα του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ σε εφτά και η ΝΔ σε ένα.
Στον Θεό οι ελπίδες…
Η συζήτηση ήταν εξαντλητική και χρειάστηκαν μαραθώνιες συνεδριάσεις επί τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί. Στη διάρκειά τους οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και πολλοί Νεοδημοκράτες επεσήμαναν την ιστορική ευθύνη που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας αναρωτήθηκε κατά πόσο το πρόβλημα της χώρας είναι αν θα ψηφίσουν ή όχι στις δημοτικές εκλογές 250.000 μετανάστες και εξέφρασε φόβους ότι δεν έχουμε βγάλει όλοι συμπεράσματα από τα μηνύματα της αποχής στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, που αφορούν 3.000.000 συμπολίτες μας! Κατέληξε μάλιστα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Θεός της Ελλάδας να σας φωτίσει»!
Αμήν!


Σχολιάστε εδώ