Συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή

Η άρνησή του να μιλήσει δημόσια, είτε για να υπερασπιστεί τις κυβερνήσεις του είτε για να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ, έχει ενοχλήσει ακόμη και βουλευτές που μέχρι πρότινος ήταν στον στενό κύκλο των υποστηρικτών του. Δυσφορία προκαλεί και η γενικότερη συμπεριφορά του με την επιδεικτική αδιαφορία για τις πολιτικές εξελίξεις, όπως και με την απουσία του από σημαντικές συζητήσεις στο Κοινοβούλιο, ενώ αντικείμενο επικριτικών σχολίων αποτελούν ιδιωτικής φύσεως δραστηριότητές του που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Ενδεικτικές είναι οι αναφορές του Β. Μεϊμαράκη σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ο οποίος σημείωνε ότι «ένας πρώην πρωθυπουργός πρέπει να έχει συμπεριφορά πρωθυπουργού σ’ όλες τις εμφανίσεις του» και ότι θα έπρεπε «από την πρώτη στιγμή να βγει και να μιλήσει για όλα». Ο τέως υπουργός επισημαίνει ότι ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να είναι «παρών», στο πρώτο έδρανο στη Βουλή, και να παρεμβαίνει. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται τα σχόλια των περισσότερων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζουν τη βαθιά απογοήτευσή τους για τον κ. Καραμανλή, τον οποίο στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Συνομιλητές του εξακολουθούν να επιμένουν ότι «ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει όταν κρίνει εκείνος σκόπιμο να το κάνει και θα απαντήσει για όλα», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα το κάνει με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.
Η τακτική που ακολουθεί ο κ. Καραμανλής προβληματίζει και τη Ρηγίλλης, καθώς η νέα ηγεσία βρίσκεται σε δυσχερή θέση αφού θα πρέπει να υπερασπιστεί την κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις δημοσκοπήσεις οι πολίτες ζητούν να αποστασιοποιηθεί και να… αποκηρύξει την προηγούμενη πενταετία. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με τον τέως πρωθυπουργό θα συναντηθεί ο Αντ. Σαμαράς προκειμένου να συζητήσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και τα εθνικά θέματα. Αντικείμενο συζήτησης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και οι Εξεταστικές Επιτροπές που έχουν ξεκινήσει (Βατοπέδιο, «Ζήμενς»), αλλά κι εκείνες που θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες (Οικονομία).
Κορυφαία κομματικά στελέχη είχαν προειδοποιήσει εξαρχής ότι με τις Εξεταστικές η παράταξη θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι καινούργια στοιχεία θα προκύψουν από τις έρευνες της Βουλής. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει όλες αυτές τις υποθέσεις για να κρατήσει τη Νέα Δημοκρατία σε μια παρατεταμένη «ομηρία», όπως είχε συμβεί το 1994, λένε.
Εκτίμηση που φαίνεται ότι δικαιώνεται, αφού οι Εξεταστικές για Βατοπέδιο, «Ζήμενς» πήραν παράταση μέχρι τις 17 Μαΐου, ενώ εκκρεμεί αυτή για την Οικονομία. Που σημαίνει ότι μέχρι το καλοκαίρι η Ν. Δημοκρατία θα είναι «στριμωγμένη» πολιτικά καθώς θα πρέπει να εξηγεί, να απολογείται και να απαντά στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ