Στο χάος ποντάρει η Ντόρα!

Στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή της («Άλτερ») δεν έκρυψε ούτε την πίκρα της για την αποτυχία της να αναδειχθεί στην αρχηγία, αλλά ούτε και τη δυσκολία της να συνεργαστεί με τον Αντ. Σαμαρά. Αντίθετα έδειξε καθαρά ότι δεν πρόκειται να… στρατευτεί στον κοινό αγώνα, για την επιστροφή δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, αλλά θα προσπαθήσει να κινηθεί ανεξάρτητα και αυτόνομα με όποιες παρενέργειες μπορεί να προκαλέσει η τακτική της αυτή.
Τα πικρόχολα σχόλια αρκετών βουλευτών προκάλεσαν οι ειρωνικές αναφορές της (περί δήλωσης του νόμου 105 και χαρτόσημου…) για την αντίδραση της Ρηγίλλης στο ταξίδι της στην Κύπρο. Η κ. Μπακογιάννη εμφανίσθηκε να μην έχει στρατηγική για την επόμενη ημέρα και να ποντάρει στις αναταράξεις που θα προκαλέσει η οικονομική κρίση, η οποία κατά την εκτίμησή της θα ανατρέψει πλήρως το πολιτικό σκηνικό με διάσπαση των δύο μεγάλων κομμάτων και τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών. Αυτό ακριβώς εννοούσε με την απάντησή της στην ερώτηση «αν σκοπεύει να ιδρύσει νέο κόμμα». Είπε συγκεκριμένα ότι «τα κόμματα δεν δημιουργούνται από πικρίες, αλλά από κοινωνική ανάγκη». Οι αναφορές της προκάλεσαν ποικίλα σχόλια από βουλευτές της παράταξης με πιο χαρακτηριστική την επισήμανση ότι «η Ντόρα ποντάρει στο χάος για να επιβιώσει πολιτικά». Κορυφαία στελέχη σημείωναν ότι «αν καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα δεν θα επιβιώσει κανείς από αυτούς που πρωταγωνίστησαν την τελευταία δεκαετία, άρα ούτε και η Ντόρα». Ότι στην ακραία αυτή περίπτωση «οι πολίτες θα επενδύσουν σε νέα και εντελώς άφθαρτα πρόσωπα» ακόμη κι αν αυτά δεν προέρχονται από τον πολιτικό χώρο. Σε κάθε ευκαιρία η πρώην υπουργός επικαλείται τους 300.000 που την ψήφισαν στις εκλογές για την αρχηγία, ωστόσο παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς εξακολουθούν και σήμερα να τη στηρίζουν και να την πιστεύουν. Ενδεικτικό άλλωστε είναι και το κλίμα μεταξύ των βουλευτών. Πριν από τις εκλογές εμφανίζονταν να τη στηρίζουν περισσότεροι από πενήντα, σήμερα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους δέκα, ενώ ακόμη λιγότεροι θα είναι εκείνοι που θα την ακολουθήσουν στην περίπτωση που αποφασίσει να βγει εκτός Ν. Δημοκρατίας και να φτιάξει δικό της κόμμα.
Πάντως από τη Ρηγίλλης υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και πως αν η κ. Μπακογιάννη τις υπερβεί θα υπάρξουν συνέπειες, ενώ επισημαίνουν ότι το Συνέδριο του Ιουνίου θα είναι το σημείο τερματισμού των διαφοροποιήσεων και των προσωπικών στρατηγικών. Από εκεί και στο εξής… όποιο αρνί φεύγει από το μαντρί, θα το τρώει ο λύκος!


Σχολιάστε εδώ