Στον Πεταλωτή το ΑΠΕ

Νέα ανακατανομή αρμοδιοτήτων στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας
Επικοινωνίας και μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποκτήσει μια συγκροτημένη πολιτική για τα ΜΜΕ. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον δημόσιο τομέα περιλαμβάνονται αλλαγές που εστιάζουν κυρίως στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.
Η σημαντικότερη είναι η μετακίνηση, μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων από το υπουργείο Πολιτισμού στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, δηλαδή υπό τον έλεγχο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή.
Παράλληλα, το νομοσχέδιο συστήνει στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας τη Διεύθυνση Εποπτείας Εντύπων και Επαγγελματικών Οργανώσεων, η οποία συγκροτείται από το Τμήμα Εποπτείας και Διακίνησης Τύπου και από το Τμήμα Επαγγελματικών Ενώσεων και Πρακτορείων Ειδήσεων.
Πρόκειται για μια νέα Διεύθυνση που συγκεντρώνει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που κατείχε η παλιά Διεύθυνση Εποπτείας ΜΜΕ του υπουργείου Εσωτερικών.
Δηλαδή, στη νεοσύστατη Διεύθυνση Εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης μεταφέρονται: η εφαρμογή της νομοθεσίας περί Πρακτορείων Ειδήσεων και η εποπτεία της λειτουργίας τους, η μελέτη, εισήγηση και λήψη μέτρων που αφορούν την κρατική πολιτική στα θέματα Πρακτορείων Ειδήσεων και η αρμοδιότητα της εποπτείας του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ ΑΕ).
Αντιθέτως, το Τμήμα Θεαμάτων και Ακροαμάτων της Διεύθυνσης Εποπτείας ΜΜΕ του υπουργείου Εσωτερικών, όπως και το MEDIA Desk Hellas μεταφέρονται στη Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Τέλος, η Διεύθυνση Εποπτείας ΜΜΕ του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπάγεται στον υπουργό Εσωτερικών, στον οποίο θα ανήκει και ο έλεγχος του ΙΟΜ.
Όσο για το προσωπικό που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Εποπτείας ΜΜΕ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας,
αποσπάται στο υπουργείο
Εσωτερικών «κατά παρέκκλιση των
ισχυουσών διατάξεων», με εξαίρεση το προσωπικό του Τμήματος Εντύπων και Επαγγελματικών Οργανώσεων και το προσωπικό του Τμήματος Θεαμάτων και Ακροαμάτων, το οποίο αποσπάται στο
υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού,
επίσης κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων.
Στις διατάξεις αυτές «δεν υπάγονται οι υπάλληλοι του Κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας, οι οποίοι παραμένουν στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης».


Σχολιάστε εδώ