Στημένη ήταν τελικά η γρίπη των χοίρων!

Ουδείς ασχολείται με τον ιό Η1Ν1, γιατί ο ίδιος ο ιός δεν μας έδωσε το δικαίωμα να κάνουμε κάτι τέτοιο μια και ήταν πιο ήπιος και από τον ιό της γρίπης των πτηνών που είχε γίνει αιτία να… θυσιαστούν αρκετές χιλιάδες ορνιθοειδών. Να σημειώσουμε ότι ο ιός της νέας γρίπης που έφτασε στη χώρα μας, ήταν τόσο εξασθενημένος που τα θύματα που προκάλεσε ήταν κατά πολύ λιγότερα από εκείνα που προκαλεί κάθε χρόνο η συνηθισμένη γρίπη!

Βέβαια οι καιρικές συνθήκες ήταν περίπου… απαγορευτικές για την εξάπλωση του ιού αλλά και να εξαπλωνόταν δεν θα μας ανησυχούσε ιδιαίτερα, γιατί ήταν πολύ ήπιας μορφής και σε καμία περίπτωση επικίνδυνης.

Τόσο πολλά φοβερά και τρομερά είχαν ακουστεί για τη νέα γρίπη το φθινόπωρο και όλοι αυτοί οι οποίοι τα έλεγαν έπεσαν τόσο έξω, που ο κόσμος διερωτάται μήπως η όλη ιστορία ήταν… στημένη! Και μάλιστα στην ιστορία αυτή έμπλεξαν και την υπουργό Υγείας που έσπευσε πρώτη πρώτη να εμβολιαστεί μπροστά στις κάμερες!

Εδώ ακριβώς μπαίνουν και τα ερωτήματα:

• Γιατί τόσος θόρυβος για το… τίποτα;

• Πόσο στοίχισε όλη η κινητοποίηση; Τα εμβόλια, οι προσλήψεις που έγιναν, οι ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν, οι κάμερες και τα μέτρα ελέγχου στα αεροδρόμια, υπολόγισε ποτέ κανείς πόσο τα πλήρωνε το κράτος;

• Ποιοι τελικά ωφελήθηκαν από αυτόν τον… πανικό που επιχείρησαν κάποιοι να διασπείρουν;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει ο κόσμος μετά τη διαπίστωση ότι η νέα γρίπη όχι μόνο δεν μας… ακούμπησε, αλλά ήταν όσο μπορούσε πιο… καλή μαζί μας!

Για το θέμα αυτό 11 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Τρεμόπουλος των Οικολόγων – Πράσινων θα καταθέσουν στο Ευρωκοινοβούλιο αίτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με σκοπό τη διεξοδική έρευνα σχετικά με τους όρους διαχείρισης της πανδημίας της νέας γρίπης στην ΕΕ, σε μια προσπάθεια να ριχτεί φως για την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων καθώς και για την ετοιμότητα αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων.


Σχολιάστε εδώ