στα ενδότερα των ομάδων

=Παιχνίδια κερδοσκόπων εις βάρος της ελληνικής οικονομίας καταγγέλλουν τα στελέχη της κυβέρνησης. Μόνο που κερδοσκόποι ασκούν έμμεσες ή άμεσες πιέσεις και στις ποδοσφαιρικές ομάδες.
=Στην πρώτη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μεγάλους τραπεζίτες και με τα περίφημα golden boys. Στην περίπτωση του ποδοσφαίρου τον συγκεκριμένο ρόλο παίζουν διάφοροι μάνατζερ που έχουν αποκτήσει δυνατότητες διείσδυσης στις ΠΑΕ και στον αθλητικό Τύπο, με συνέπεια να ασκούν πιέσεις για την υλοποίηση των σχεδίων τους.
=Το νταλαβέρι μεταξύ ατζέντηδων και δημοσιογράφων φτάνει μέχρι την οικονομική συναλλαγή. Έτσι χτίζονται καριέρες και πλήττονται καθημερινά όσοι εκφράζουν αντιρρήσεις.
=Μέχρι και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει πέσει θύμα της συγκεκριμένης τακτικής. Δέχεται διαρκώς χτυπήματα κάτω από τη μέση επειδή εμπιστεύεται μόνο έναν συγκεκριμένο ατζέντη και κάποιοι άλλοι επιχειρούν να μειώσουν την
ικανότητά του να κάνει σωστές εισηγήσεις για την απόκτηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.
=Ο 62χρονος τεχνικός πληρώνει το γεγονός ότι οι Λεονάρντο, Μάκος, που αποτέλεσαν προσωπικές επιλογές του, δεν ανταποκρίθηκαν
ακόμα στις προσδοκίες όλων στην ΑΕΚ. Έτσι, βρήκαν ευκαιρία όσοι επιθυμούν να περάσουν τις δικές τους προτάσεις να αρχίσουν την αποδόμηση του Μπάγεβιτς.
=Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες ομάδες. Όταν ένας ατζέντης χάνει μια καλή πόρτα επειδή ο προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας προτιμά κάτι άλλο, τότε αρχίζει ο πόλεμος εναντίον του.
=Στην ΑΕΚ, πάντως,
υπάρχουν κάποιοι που
έχουν αντιληφθεί πώς παίζεται το έργο. Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν γνώση φέρεται να είναι και ο Πέτρος Παππάς, ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ αυτήν
την περίοδο.
=Η γνώση της τακτικής που ακολουθούν οι μάνατζερ αποτελεί και έναν από τους λόγους για τους οποίους εξακολουθεί ο Παππάς και στηρίζει τον Μπάγεβιτς. Το ερώτημα, βέβαια, είναι μέχρι πότε θα το κάνει, αλλά προσωρινά δείχνει ότι εμπιστεύεται και τις ικανότητες και την κρίση του 62χρονου προπονητή.
=Η περίπτωση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, πάντως, είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη του Μπάγεβιτς. Έστω και αν λένε αρκετοί ότι αποδεικνύεται πως δεν έχει πλέον μέλλον στο ελληνικό Πρωτάθλημα προπονητής που το όνομά του αρχίζει από «Μπα» και τελειώνει σε «βιτς», για να δείξουν ότι ανάμεσά τους υπάρχουν αρκετές ομοιότητες.
=Υπάρχει, πάντως, μια πραγματική ομοιότητα ανάμεσα στους δύο προπονητές. Αμφότεροι έχασαν τον έλεγχο των αποδυτηρίων στις ομάδες που δουλεύουν.
=Όσο για τις διαφορές τους, ο μεν Μπάγεβιτς δεν δείχνει διάθεση να
αποχωρήσει από την ΑΕΚ, ενώ ο Μπάντοβιτς έθεσε ήδη την παραίτησή του στη διάθεση του Γιάννη Χρυσικόπουλου. Παραίτηση που δεν έγινε αποδεκτή, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα ξημερώσει… αύριο!
=Εμφανίστηκαν, άλλωστε, πρωτοσέλιδα που μιλούσαν για τον Νίκο Αλέφαντο. Όσοι γνωρίζουν τον Σωκράτη Κόκκαλη δεν αποκλείουν μια κίνηση που θα σοκάρει τους πάντες πριν
από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα καταθέσουν τις τελευταίες ελπίδες τους.
=Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τον Αλέφαντο να μπαίνει μέσα στο «Σπύρος Λούης» με τη φόρμα του Ολυμπιακού και 60.000 φίλους τού Παναθηναϊκού να δημιουργούν κολασμένη ατμόσφαιρα. Θα είναι το κλου του Πρωταθλήματος.
=Ο ιδιόρρυθμος προπονητής, πάντως, έγινε έξαλλος όταν είδε το
όνομά του στα πρωτοσέλιδα των
εφημερίδων. Έλεγε στους δικούς του ανθρώπους ότι του έκαναν
χαλάστρα.
=Ισχυρισμός που δείχνει ότι υπήρξε θέμα. Ίσως από… αυτοπρόταση του Αλέφαντου, ίσως και από την επιθυμία του Κόκκαλη να προκαλέσει ηλεκτροσόκ.
=Η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ μέσα στο ΟΑΚΑ με 1-3 ξενέρωσε αρκετούς στην Παιανία. Αλλά και πολλοί οπαδοί έφυγαν το βράδυ της Πέμπτης με έκδηλη την
απογοήτευση για την εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι».
=Στη διάρκεια του αγώνα, βέβαια, ο κόσμος στάθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό του «τριφυλλιού». Εξέφρασε τη στήριξή του στην ομάδα και ζήτησε το νταμπλ.
=Είναι, όμως, σαφές ότι από δω και πέρα σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα θα ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Διότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν συνηθίσει στις αξιόλογες ευρωπαϊκές πορείες και ο αποκλεισμός της Ρόμα τους άνοιξε την όρεξη.
=Είναι, πάντως, σαφές ότι αρκετοί παίκτες του «τριφυλλιού» χρειάζονται ανάσες. Το επόμενο εικοσαήμερο, όμως, περιλαμβάνει αγώνες «φωτιά» και ο Νιόπλιας θα δυσκολευθεί να βρει τρόπο για να κάνει ροτέισον, αν και είναι ξεκάθαρη επιλογή το Πρωτάθλημα, στο οποίο θα ρίξει όλα τα βαριά όπλα της ομάδας.
=Ανάλογους προβληματισμούς με την κούραση βασικών παικτών έχει και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Το πρόγραμμα του Άρη μοιάζει με Γολγοθά, όπως έγραψε τις προάλλες και ο διπλανός.
=Τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον Αργεντινό προκαλεί ο τραυματισμός του Μιχάλη Σηφάκη. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στους αναπληρωματικούς του έλληνα τερματοφύλακα είναι πασιφανής και ο προπονητής των «κίτρινων» εύχεται να επιστρέψει ο βασικός κίπερ απόλυτα υγιής.
=Ο Άαντ ντε Μος δεν έχει τέτοια προβλήματα στην Καβάλα. Όπως χρησιμοποιεί τους περισσότερους παίκτες, οι «αργοναύτες» διατηρούν τη φρεσκάδα τους και δείχνουν ικανοί να συνεχίσουν τις ζημιές που προκάλεσαν πολλές αναταράξεις σε όλες τις μεγάλες ομάδες.
=Όπως, μάλιστα, λένε στο «Ανθή Καραγιάννη», το Κύπελλο είναι ένας προσιτός στόχος. «Αρκεί να συνεχίσουμε ό,τι αρχίσαμε στο Καραϊσκάκη και διατηρούμε έως σήμερα, δηλαδή το αήττητο απέναντι στις πέντε πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα», έλεγε συνεργάτης του Ψωμιάδη.
=Ο τελευταίος θέλει να κρατήσει τον Ντε Μος στον πάγκο της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Ο Ολλανδός, όμως, εμφανίζεται ακόμα διστακτικός.
=Η αισιοδοξία δεν λείπει από την οικογένεια Ψωμιάδη ότι τελικά θα τα βρουν με τον Ντε Μος. Αν και η επιθυμία του τελευταίου να καθορίσει μόνος του το μεταγραφικό πλάνο μπορεί να δημιουργήσει τριβές, διότι ο φίλαθλος Μάκης Ψωμιάδης έχει την τάση να κάνει εκείνος το κουμάντο για τους παίκτες που θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
=Μία από τις ελληνικές επιλογές της Καβάλας την επόμενη σεζόν ενδέχεται να είναι ο Κώστας Μενδρινός.
Ο έλληνας μέσος θα αφήσει τον
ΠΑΣ και η Καβάλα, όπως και ο Άρης, έχουν δείξει ενδιαφέρον για την
απόκτησή του.
=Υπάρχει, πάντως, και η περίπτωση του ΠΑΟΚ, με τον οποίο διατηρεί πλέον εξαιρετικές άκρες ο εκπρόσωπος του παίκτη λόγω των εξελίξεων στην υπόθεση του Σαλπιγγίδη. Έτσι, ο Μενδρινός έχει εναλλακτικές επιλογές, καθώς διαπιστώνει καθημερινά ότι είναι ανεπιθύμητος στα Γιάννινα.


Σχολιάστε εδώ