Πανικός στις ΠΑΕ από την ΟΥΕΦΑ

Από την άλλη πλευρά, άνοιξε ο φάκελος με τις οφειλές των ΠΑΕ στο Δημόσιο. Στο πλαίσιο των συνδιαλλαγών που υπάρχουν κυρίως με τις μεγάλες ομάδες, τα χρέη φτάνουν τα 220 εκατ. ευρώ. Ποσό τεράστιο, που ισοδυναμεί περίπου με το μισό των τόκων, τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για κάθε 5 δισ. ευρώ που δανείζεται.
Η δημοσιοποίηση των συγκεκριμένων ποσών απειλεί άμεσα τη συμμετοχή πολλών ΠΑΕ στις διεθνείς διοργανώσεις. Η ΟΥΕΦΑ έχει αλλάξει τα κριτήρια για την αδειοδότηση και πλέον ο έλεγχος θα γίνεται στα γραφεία της και όχι στις εθνικές ομοσπονδίες. Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι ακόμα και μεγάλες ελληνικές ομάδες θα δυσκολευτούν να πάρουν το απαραίτητο πιστοποιητικό. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την εντολή των αρμόδιων υπηρεσιών για επιβολή κυρώσεων σε όσους εμπλέκονται στα ύποπτα ματς, τότε καταλαβαίνουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπήκε σε
έναν δρόμο χωρίς επιστροφή.
«Αρκεί να είναι για το συνολικό καλό», όπως σχολίασε ένας σύμβουλος της ΕΠΟ. που προσπάθησε ωστόσο να πάρει αποστάσεις απ’ όσα αναγράφονταν στον φάκελο που έφτασε τη Δευτέρα από τη Νιόν, στην οποία εδρεύει η ΟΥΕΦΑ.


Σχολιάστε εδώ