Ο λογαριασμός δεν βγαίνει…

Μεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Πέμπτη, μικρότερες οι συγκεντρώσεις τόσο στο Πεδίο του Άρεως (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ) όσο και στην πλατεία Ομονοίας (ΠΑΜΕ) από την προηγούμενη κινητοποίηση. Η καθολική συμμετοχή του προσωπικού των μέσων μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη απεργία δεν επέτρεψε να κατέβει κόσμος στο κέντρο της Αθήνας, γι’ αυτό συζητήθηκε πολύ, αν η απεργία έπρεπε να «σπάσει» λίγο πριν και λίγο μετά τον χρόνο των συγκεντρώσεων για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των απεργών.
Στο Πεδίον του Άρεως βρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΟΚΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παναγιωτακόπουλος (τον οποίο πολλοί επευφήμησαν), ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κ. Πανταζής, ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γ. Μανώλης, στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.
• Στην πλατεία Ομονοίας παρευρέθηκε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του κόμματος.
Στην εξέδρα, στο επίκεντρο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, δίπλα του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος πλαισιωμένος από στελέχη όχι μόνο της ΠΑΣΚΕ αλλά και των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων, τον γενικό γραμματέα Γ. Τσαλικάκη και τους κ. Φιλ. Ταυρή, Φ. Αγουδάκο και Αντ. Μπιρμπιλή (ΔΑΚΕ) καθώς και τον αναπληρωτή πρόεδρο Γ. Γαβρίλη, τον Αλ. Καλύβη και τον Θ. Βασιλόπουλο (Αυτ. Παρέμβαση). Εκτός από τον κ. Παναγόπουλο, μίλησαν ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλ. Ηλιόπουλος (ΔΑΚΕ) και ο Θ. Βασιλόπουλος.
Με τα αιματηρά «νεοφιλελεύθερα», όπως τα χαρακτηρίζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οικονομικά μέτρα που αφάνισαν μικρομεσαίους μισθωτούς και συνταξιούχους, ο «λογαριασμός δεν βγαίνει» και πάλι, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση με το νέκρωμα της αγοράς. Η διαπίστωση προέρχεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους που υπογραμμίζουν ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα κρίνει και τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης. Αν πράγματι σκοπεύει να πατάξει τη φοροδιαφυγή, τη λαθρεμπορία καυσίμων και να εφαρμόσει τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, των υπερκεδρών των επιχειρήσεων, των εφοπλιστών κ.λπ.
Σε αντίθετη περίπτωση, και νέα μέτρα να ληφθούν, η έξοδος από την κρίση δεν είναι ορατή και τότε πράγματι η χρεοκοπία της χώρας θα είναι πλήρης, με άμεσες και ραγδαίες τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και ανεξέλεγκτες τις κοινωνικές αντιδράσεις.


Σχολιάστε εδώ