Οι ανεξάρτητοι σέρνουν τον… χορό των υποψηφιοτήτων

Η πλευρά του δημάρχου ετοιμάζει θεαματικές κινήσεις με τις οποίες φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της, αλλά αργεί χαρακτηριστικά να τις υλοποιήσει, κάτι που δείχνει ότι δεν υπάρχει συντονισμός και εμπιστοσύνη.

Ο δήμαρχος Π. Φασούλας έχει να αντιμετωπίσει επίσης και το «αντάρτικο» ενός από τους πιο ισχυρούς του συμβούλους, του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, ο οποίος έχει μεν ανεξαρτητοποιηθεί από τις αρχές του περασμένου χρόνου, αλλά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα, αφού έκανε μια ακόμα επίθεση κατά της δημοτικής αρχής, την οποία κατηγόρησε ότι τη στιγμή που λέει ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους εργαζομένους μοιράζει επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία για ψηφοθηρικούς λόγους, ανακοίνωσε ότι θα κατέβει στις εκλογές επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού. Κάτι που σημαίνει ότι ο Φασούλας θα έχει και εσωκομματικό αντίπαλο…
Από την… απέναντι όχθη, στο γαλάζιο στρατόπεδο δηλαδή, έχει ξεχωρίσει μόνο ο ανεξάρτητος συνδυασμός του Π. Μαντούβαλου που στις 24 του μήνα, σε ειδική εκδήλωση στον ΟΛΠ, θα ανακοινώσει επίσημα ότι θα διεκδικήσει τον δήμο. Ήδη ο πρώην βουλευτής ετοιμάζεται ενώ την περασμένη Πέμπτη ήταν και πάλι στην πλατεία Κοραή με τους στενούς συνεργάτες του Ν. Μουσελή, Μ. Κουλιζάκο και Γ. Μαστρονικόλα και συζητούσε με τον κόσμο τα περί της καθόδου του στις εκλογές.

Η επίσημη ΝΔ δεν έχει κάνει κάποια κίνηση για υποψήφιο, αλλά είναι δεδομένο ότι ο υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης και βουλευτής Πειραιά Βασ. Μιχαλολιάκος, μόλις τελειώσει με την οργάνωση του νέου του γραφείου, μια και μετακόμισε αυτές τις ημέρες, όπως είχαμε γράψει από τη στήλη αυτή πριν από τρεις εβδομάδες, θα ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα των δημοτικών εκλογών και όπως ακούγεται θα… βγάλει άσο από το μανίκι. Επιθυμία του είναι να βρει τρόπους ώστε να συσπειρώσει τη γαλάζια παράταξη του Πειραιά, να εκμεταλλευτεί τη φθορά του ΠΑΣΟΚ και να αξιοποιήσει νέους και άφθαρτους ανθρώπους που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και θα δώσουν αέρα φρεσκάδας και ανανέωσης στον συνδυασμό που θα κατεβάσει η ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ