«Μπάχαλο» και στην ΕΛΑΣ με τις κρίσεις

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο του «Π» για τις «κρίσεις λαιμητόμο» στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά τις οποίες το 60% των «αντιφρονούντων» αξιωματικών -άσχετα αν ήταν ικανοί και επιτυχημένοι- αποστρατεύτηκαν. Τα ίδια έγιναν και στις κρίσεις της ΕΛΑΣ, όπως κατάγγειλε με ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκογιαννάκης τονίζει:
«Στην Αστυνομική Δ/νση Χανίων υπηρετούσε ο ταξίαρχος Στεφανουδάκης Βασίλειος, αξιωματικός ικανότατος και με απαράμιλλο ήθος. Κατά τρόπο πρωτοφανή και περίεργο, αφού είχε προαχθεί στον βαθμό του ταξίαρχου και είχε τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση προ τετραμήνου, απεστρατεύθη, ως ευδοκίμως τερματίσας την υπηρεσία του, παρότι είναι μόλις 46 ετών και πατέρας 7 ανήλικων τέκνων. Στη θέση του τοποθετήθηκε με απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου ο νεοπροαχθείς στον βαθμό του ταξιάρχου της ΕΛΑΣ Καζάλης Αριστείδης, αξιωματικός και αυτός με ήθος, ικανός και έμπειρος, αφού είχε υπηρετήσει επιτυχώς και πρόσφατα μάλιστα ως αστυνομικός δ/ντής Χανίων.
Μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή, το ΠΑΣΟΚ Χανίων επαναστάτησε. Έκανε το αμάρτημα ο κ. Καζάλης να μην περάσει από καμία κλαδική, νομαρχιακή ή πολιτικό γραφείο για να προσκυνήσει. Και το θαύμα έγινε. Συνήλθε την επομένη και πάλι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, παρανόμως, αφού είχαν τελειώσει οι κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών και είχε υπογραφεί το σχετικό ΠΔ, και τροποποίησε την αρχική του απόφαση, τοποθετώντας τον έμπειρο ταξίαρχο Καζάλη Αριστείδη στη νεκρή θέση του βοηθού γενικού αστυνομικού δ/ντή Κρήτης, απ’ όπου κωλυόμενου του γενικού θα προΐστανται αρχαιότερων του, αφού αρχαιότεροί του είναι οι ταξίαρχοι αστυνομικοί διευθυντές Ηρακλείου και Ρεθύμνου! Στη θέση του αστυνομικού δ/ντή Χανίων τοποθέτησε τον νεοπροαχθέντα και μηδέποτε υπηρετούντα στα Χανιά αστυνομικό δ/ντή Π. Μουρτζανό. Έτσι οι νομοί Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου θα έχουν προϊσταμένους των Αστυνομικών Διευθύνσεων ταξιάρχους και ο νομός Χανίων νεοπροαχθέντα αστυνομικό δ/ντή, ως εάν τα προβλήματα εγκληματικότητας στον νομό Χανίων να ήταν ήσσονος σημασίας». Κατά τ’ άλλα φταίει η Αστυνομία που δεν κάνει καλά τη δουλειά της…


Σχολιάστε εδώ