«Κόπηκαν» οι διπλοί μισθοί στους αιρετούς

Όπως προβλέπει το άρθρο 8 παράγραφος 7 του σχεδίου νόμου για την προστασία της Εθνικής Οικονομίας, οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «υποχρεούνται να επιλέξουν είτε τις αποδοχές της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται είτε τα έξοδα παράστασης που δικαιούνται, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία είκοσι ημερών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία, η καταβολή των αποδοχών της οργανικής θέσης από την οποία προέρχονται διακόπτεται».
Δηλαδή όλοι οι αιρετοί θα πρέπει να δηλώσουν από πού θα επιθυμούν να παίρνουν μισθό: από τη δουλειά τους ή από τον ΟΤΑ στον οποίο ανήκουν.
Να σημειώσουμε ότι επί Παυλόπουλου είχε καθιερωθεί να μπορούν να παίρνουν τον μισθό από την εργασία τους, αλλά και τις αποζημιώσεις από το αξίωμά τους και οι πρώην ευρωβουλευτές ή δήμαρχοι να μπορούν μάλιστα να επιστρέψουν στη θέση που κατείχαν πριν εκλεγούν με όλες τις προαγωγές που θα έπρεπε να παίρνουν αυτό το διάστημα αν εργάζονταν κανονικά.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τον διπλό μισθό είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης λίγο μετά τις εκλογές.
Στην κατάργηση του διπλού μισθού αντέδρασαν αρκετά στελέχη του
ΠΑΣΟΚ, αλλά τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης ήταν ανένδοτοι.


Σχολιάστε εδώ