Κάθε μήνα μισό μισθό θέλουν οι βιομήχανοι

Μισό μισθό τον μήνα, άρα έξι μισθούς τον χρόνο, προωθούν οι βιομήχανοι, ενώ ο πρόεδρός τους Δημ. Δασκαλόπουλος, παραμονές της γενικής
απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισε ότι είναι κατά της περικοπής του 14ου μισθού!
Η θέση για μη περικοπή του 14ου μισθού ήταν άμεσα αντιληπτή, οπότε και λειτούργησε επιτηδείως κατευναστικά για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ σε δεύτερο πλάνο πέρασε το αίτημα του ΣΕΒ για την ανάγκη πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων με έμφαση στη μείωση των ημερών εργασίας. Η εκτεταμένη δυνατότητα μείωσης του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας προβάλλεται ως το μικρότερο κακό έναντι των ομαδικών απολύσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν αποφεύγονται καθώς η παρατεταμένη ύφεση οδηγεί σε τσουνάμι λουκέτων στις επιχειρήσεις, αφήνοντας στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους… Με δεδομένη τη δραστική μείωση του χρόνου εργασίας που ζητά ο ΣΕΒ, είναι σαφώς ειρωνεία η διαβεβαίωση ότι δεν επιθυμεί την κατάργηση του 14ου μισθού.
Ως προς το εισοδηματικό μέρος ο κ. Δασκαλόπουλος προδιέγραψε τροχιά σύγκρουσης με τη ΓΣΕΕ εν όψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όταν τάχθηκε υπέρ του παγώματος των μισθών και ενδεχόμενης ελάχιστης αύξησης στις κατώτατες αποδοχές.


Σχολιάστε εδώ