Επί τάπητος ο άλλος δρόμος ανάπτυξης

Η κυβέρνηση και σύσσωμα τα ΜΜΕ, αλλά και οι ΝΔ – ΛΑΟΣ με τον τρόπο τους, πανηγύρισαν για τις επισκέψεις του Γ. Παπανδρέου στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Οι πανηγυρισμοί τους δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.
Και μόνο το γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε πως η Ελλάδα συμμετέχει στον πόλεμο κατά της «διεθνούς τρομοκρατίας» και ότι «έχει με τις ΗΠΑ κοινές αξίες», αποτελεί εύγλωττη απόδειξη ότι η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό ακόμα πιο αποφασιστικά θα συμμετέχουν στην επιδρομή των ιμπεριαλιστών-τρομοκρατών κατά των λαών. Αυτή είναι η βάση για τη στήριξη που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Η πολιτική στήριξη από τον Μπ. Ομπάμα σημαίνει πλάτη στον πόλεμο της κυβέρνησης κατά του λαού. Το ίδιο και η στήριξη της ΕΕ: Κατεδάφιση των όποιων κατακτήσεων έχουν απομείνει στην εργατική τάξη στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό, γενίκευση των συνθηκών γαλέρας στη ζωή της λαϊκής οικογένειας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να πει στον ελληνικό λαό ποια και πόσα ανταλλάγματα έδωσε σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπέρ της προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή και ευρύτερα. Τι δεσμεύσεις ανέλαβε για το Αιγαίο, όσον αφορά στη συνεκμετάλλευση του πετρελαίου από την ελληνική και την τουρκική πλουτοκρατία, και πρωταρχικά από αμερικανικά και ευρωπαϊκά οικονομικά μεγαθήρια. Οφείλει να πει για την υποδοχή στο Αιγαίο της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας», καθώς και για τη νομιμοποίηση των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας τη γνωστή πολιτική του παρελθόντος, ανέλαβε ακόμα πιο ενεργητικό ρόλο στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, αλλά και στη χρησιμοποίηση της FYROM ως κόμβου για τον έλεγχο των δρόμων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η πάλη για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων και τελικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής έχει συστατικό στοιχείο της και τον στόχο να απεμπλακεί η χώρα από τους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων στην περιοχή, από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και αντιθέσεις. Εσωτερική και εξωτερική πολιτική είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και σημαίνουν ότι ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία έχει τεθεί επί τάπητος.


Σχολιάστε εδώ