εδώ Βρυξέλλες

wΑναθεώρηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τα ταξιδιωτικά πακέτα ζητά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Παπανικολάου, προκειμένου να προστατευτούν οι τουρίστες που φτιάχνουν μόνοι τους το πρόγραμμα των διακοπών τους και δεν θέλουν να αγοράζουν έτοιμα πακέτα από οργανωμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Το πρόβλημα με την υπάρχουσα οδηγία προκύπτει, κατά τον κ. Παπανικολάου, σε περίπτωση που ο ξενοδόχος ή αυτός που μεσολαβεί για το κλείσιμο της συμφωνίας δεν εκπληρώνει τη συμφωνημένη παροχή υπηρεσιών, οπότε ο μεμονωμένος ταξιδιώτης μένει τις περισσότερες φορές ακάλυπτος, επειδή δεν είναι ξεκάθαρο νομικά από ποιον πρέπει να αναζητήσει την ευθύνη.
wΣαφείς υπαινιγμούς για την έλλειψη διαδικασιών αναζήτησης πολιτικών ευθυνών αφήνει, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με αφορμή τη διερεύνηση ευθυνών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για την απόκρυψη του χρέους. Με δεδομένα και τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι οι Επίτροποι της ΕΕ και τα στελέχη της ΕΚΤ όχι μόνο γνώριζαν ότι γινόταν γενικευμένη χρήση χρηματοοικονομικών προϊόντων για την απόκρυψη του χρέους κρατών μελών όπως η Ελλάδα, αλλά ενδεχομένως συνέπρατταν στην εφαρμογή αυτής της πρακτικής, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δεσμευτεί ότι θα παραστούν τουλάχιστον οι εν ενεργεία Επίτροποι στις νομικές διαδικασίες για τη διερεύνηση της υπόθεσης, εφόσον τους ζητηθεί από τις ελληνικές αρχές.
w«Δεν προβλέπεται, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, εκπόνηση ειδικού νομικού πλαισίου που θα διέπει τα εργασιακά θέματα που αντιμετωπίζουν οι γνήσιοι αυτοαπασχολούμενοι ή οι ψευδοαυτοαπασχολούμενοι». Αυτό απάντησε ο νεοεκλεγείς Επίτροπος Απασχόλησης Λαζλό Αντόρ στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Πουπάκη, ο οποίος του είχε ζητήσει καταγραφή και αντιμετώπιση του φαινομένου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Αντόρ δικαιολόγησε τη στάση του αυτή με τον συνήθη τρόπο, παραπέμποντας στο εθνικό δίκαιο του εκάστοτε κράτους μέλους για την καταπολέμηση του προβλήματος.


Σχολιάστε εδώ