ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

o ΒΟΥΝΟ με βουνό δεν σμίγει… Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα έγινε μια πρώτη (αγχωτική…) απόπειρα συνεννόησης Ρηγίλλης και Ντ. Μπακογιάννη. Την περασμένη Τετάρτη ο στενός συνεργάτης της Δ. Ζαφειριάδης τηλεφώνησε στον εκπρόσωπο Τύπου Π. Παναγιωτόπουλο για να τον ενημερώσει ότι η τέως υπουργός επρόκειτο να κάνει δήλωση για το θέμα της βίζας. Στη Ρηγίλλης σήμανε ένας… μικρός συναγερμός, καθώς δεν είχε προηγηθεί ανακοίνωση του κόμματος. Με… συνέπεια να χρειαστεί ο κ. Παναγιωτόπουλος να τηλεφωνήσει στην Ντόρα προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δήλωσης. Ρώτησε, έμαθε και… ησύχασαν στη Ρηγίλλης. Απέφυγε και η Ντόρα τα… χειρότερα: Δεν υποχρεώθηκε να κάνει δήλωση του Νόμου 105, γλίτωσε και τα έξοδα για το χαρτόσημο.
oΔΕΝ είναι συνηθισμένο φαινόμενο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εμφανίζεται στη Βουλή στη συζήτηση ενός νομοσχεδίου. Η κίνηση του κ. Σαμαρά να πάρει τον λόγο και να «συγκρουστεί» με τον Γ. Ραγκούση για το θέμα της ιθαγένειας δεν ήταν συμβολική. Πληροφορούμαι ότι θα έχει συνέχεια, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να πυκνώσει τις εμφανίσεις του στο Κοινοβούλιο. Πέραν των άλλων και για να… εμψυχώσει τους βουλευτές του κόμματός του, που τελευταία αισθάνονται αμήχανοι με το κλίμα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις. Επιπλέον, η κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρά την εκλογή νέου γραμματέα, παραμένει πάνω κάτω ίδια. Καθένας αποφασίζει κατά το δοκούν και κινείται κατά βούληση…
oΣΤΗΝ κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν όλοι την κοινωνική αναστάτωση που προκαλούν τα μέτρα με την… τρέχουσα φιλοσοφία Πάγκαλου, ήτοι «μπόρα είναι θα περάσει». Κάτι η «επίθεση» κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ, κάτι τα επεισόδια σε εκδήλωση όπου μιλούσε η Κ. Μπατζελή, στα κυβερνητικά κλιμάκια έχουν χτυπήσει καμπανάκια. Ανησυχούν ότι τις επόμενες ημέρες θα πυκνώσουν τα κρούσματα αποδοκιμασίας από οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες. Εξ ου και ορισμένοι θέτουν θέμα αυξημένων μέτρων σε δημόσιες εκδηλώσεις όπου παρίστανται υπουργοί ή υφυπουργοί. Υπάρχει μάλιστα… εισήγηση οι αστυνομικοί να φέρουν πολιτική ενδυμασία, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εντυπώσεις για το δημοκρατικό ήθος του κυβερνώντος κόμματος.
oΤΟ καλοκαίρι αργεί ακόμη, ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισαν να ξεκινήσουν τώρα… εντατικά μαθήματα πολιτικής επιμόρφωσης των στελεχών. Ζήτησαν, που λέτε, από τις Νομαρχιακές Οργανώσεις να ορίσουν από έναν εκπρόσωπο που θα υποβληθεί στο… μαρτύριο της εκπαίδευσης. Μέχρι την Παρασκευή από τις εβδομήντα (ζωή να ʼχουν…) Νομαρχιακές μόνον οι μισές είχαν απαντήσει θετικά. Οι άλλες το σκέφτονται ακόμη; Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου καθυστερούν διότι μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές (όχι πως νωρίτερα ήταν σε καλύτερη κατάσταση…) έχουν ελαφρώς αποδιοργανωθεί. Οπότε υποψιάζομαι ποιο θα είναι το μήνυμα που θα στείλουν από τα κεντρικά: «Οργανωθείτε γιατί χανόμαστε»!

oΤα βρήκε σκούρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με τον βουλευτή της ΝΔ Γρηγόρη Αποστολάκο, όταν του επεσήμανε ότι η προσθήκη στο νομοσχέδιο για τους διευθυντές που επιτρέπει κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης στον πρωθυπουργό να συστήνει επιτροπές, να προσλαμβάνει ανεξέλεγκτα με αμοιβές που δεν προσδιορίζονται, να αναθέτει μελέτες κ.λπ., είναι αντίθετη με το Σύνταγμα (άρθρα 73 και 75) και με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρα 87 και 101) και δεν μπορεί να συζητηθεί αφού δεν κατατέθηκε εντός τριών ημερών, όπως προβλέπεται, και δεν συνοδεύεται από την απαραίτητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου με τη δικαιολογία ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί το ύψος των δαπανών! Αναγκάσθηκε έτσι ο κ. Ραγκούσης να την αποσύρει και να μη συζητηθεί, όπως είχε σχεδιαστεί, να περάσει στο άψε σβήσε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, μέσα δηλαδή σε 6 ώρες!


Σχολιάστε εδώ