Από το Περιστύλιο…

Για την ακρίβεια ο υπουργός είχε όλους απέναντι πλην του Γ. Καρατζαφέρη, που εσχάτως βάλθηκε να επικαιροποιήσει το σύνθημα «ΠΑΣΟΚ… ΛΑΟΣ στην εξουσία»!
«Δεν μπορεί όλοι οι πρωθυπουργοί να είναι ύποπτοι. Ο πρωθυπουργός ζητά έκτακτες εξουσίες για να αναπτύξει μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Πρέπει να έχει την ευχέρεια, εκεί που βρίσκονται τα πράγματα, να φτιάξει μια επιτροπή, έστω και απόρρητη», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
«Ο κ. Καρατζαφέρης έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως βοηθός του κ. Παπανδρέου», τον κάρφωσε ο κοινοβουλευτκός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. «Τα ίδια λέγαμε και στον κ. Καραμανλή, που πήγαινε ντουγρού. Τα ίδια λέμε και στον κ. Παπανδρέου που τα ακούει. Τι φταίμε εμείς;»… απόρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κι αμέσως ήρθε στο ψητό: «Ο λαός βλέπει και κρίνει και φαίνεται στις δημοσκοπήσεις: 7% ο
ΛΑΟΣ, 19% η ΝΔ, στο 1/3 η διαφορά. Παλιά ήμασταν 3% εμείς, 40% η ΝΔ, στο 1/10 η διαφορά. Μέχρι το συνέδριό σας θα είμαστε μία ή άλλη στις δημοσκοπήσεις»!

Βρήκε τη λύση…
Είδε κι απόειδε περιμένοντας να εισπραχθούν τα πρόστιμα για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες πέντε, έξι και εφτά εκατομμυρίων ευρώ, πράγμα αδύνατον εφόσον δεν υπάρχει εισπρακτικός μηχανισμός, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός έριξε μια… επαναστατική πρόταση. «Να κάνουμε έναν εισπρακτικό μηχανισμό απόψε», είπε. «Για να τοποθετήσουν τις πινακίδες τρέχουν και τις βάζουν, ενώ με αποφάσεις του Αρείου Πάγου και με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν τις κατεβάζουν. Να κάνουμε απόψε μια επιτροπή από τη Βουλή, να πάνε οι υπάλληλοι της Βουλής ή της νομαρχίας να τις κατεβάσουν απόψε. Δεν είναι πολλές, δεν είναι όλες».
Φαντάζεστε δηλαδή να γινόταν η πρόταση δεκτή και να ζητούσαν οι υπάλληλοι της Βουλής και… 17ο μισθό για έξτρα απασχόληση;

Προτιμήσεις είναι αυτές…
Στον Άδωνι Γεωργιάδη αντί του συναδέλφου του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη επέμενε να αναφέρεται ο Φώτης Κουβέλης. «Πρόκειται για τον κ. Πλεύρη, που παρακάθεται του κ. Γεωργιάδη», παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρ. Νιώτης.
«Κύριε πρόεδρε, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν επιχειρώ διάκριση μεταξύ του κ. Γεωργιάδη και του κ. Πλεύρη»! Πάντα κομψός στις διατυπώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ…

Πεδίο μάχης…
Μετωπική ΚΚΕ – ΛΑΟΣ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη χορήγηση της ιθαγένειας και του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα. Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ, με αφορμή και το γεγονός ότι παρατάθηκε η προθεσμία κατάρτισης των εκλογικών καταλόγων, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι βιάζεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στον αντίποδα το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», επειδή η πρόταση της κυβέρνησης αφήνει απέξω ένα μεγάλο κομμάτι των οικονομικών μεταναστών που ζουν στη χώρα μας…
Το σόου ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που φωνάζοντας με όλη του τη δύναμη παρότρυνε τους βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργο Μαρίνο και Γιώργο Μαυρίκο να πάνε σε κοντινό βιντεοκλάμπ να ζητήσουν την ταινία «ΚΑΤΙΝ» και να τη βλέπουν στο ΚΚΕ τρεις φορές την ημέρα μήπως και συνέλθουν.
Γ. Μαρίνος: «Για τον Παπαδόπουλο, τον Ιωαννίδη και τον Παττακό να πείτε».
Ά. Γεωργιάδης: «Είναι η ταινία που παρουσιάζει με τα έξοδα του πολωνικού κράτους και της ρωσικής κυβερνήσεως πώς σφάξατε εσείς οι κομμουνιστές 22.000 Πολωνούς, την ελίτ της Πολωνίας, για να αλώσετε αυτήν τη χώρα. Να μη μιλάτε για τέτοιες αναφορές εδώ».
Γ. Μαρίνος: «Να μιλήσετε για τον Παπαδόπουλο, τον Ιωαννίδη και τον Παττακό. Ως υμνητής των ταγμάτων ασφαλείας και του κ. Τσολάκογλου θα έπρεπε να ντρέπεστε».
Ά. Γεωργιάδης: « Όχι, θα γίνω υμνητής του Στάλιν σαν κι εσάς και των γκούλαγκ».
Γ. Μαυρίκος: «Με φουστανάκια και υπό την καθοδήγηση των Γερμανών».
Και επειδή η κόντρα με το ΚΚΕ δεν ήταν αρκετή, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ συνέχισε με το ΠΑΣΟΚ. «Να κάνετε δημοψήφισμα», είπε στον Γιάννη Διαμαντίδη. «Πεντακόσιες χιλιάδες έλληνες πολίτες ζητάνε από το κόμμα σας να κάνετε δημοψήφισμα, κύριε. Αν είστε δημοκράτες, να κάνετε δημοψήφισμα, αλλιώς να αφαιρέσετε τις δημοκρατικές νομιμοποιήσεις σας. Αφήστε εδώ πέρα το θέατρο της δήθεν Δημοκρατίας».
Γ. Διαμαντίδης: «Το θέατρο είναι δικό σας. Δεν θα μας πεις εσύ αν είμαστε δημοκράτες. Ποιος είναι ο κ. Γεωργιάδης, κυρία πρόεδρε; Είναι ένας βουλευτής όπως όλοι. Να μάθει να συμπεριφέρεται».
Ά. Γεωργιάδης: «Και να πάτε να απαντήσετε στην πρώτη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ της Θεσσαλονίκης που έχει βγάλει ψήφισμα κατά του κόμματός σας».
«Εάν συνεχίσετε σ’ αυτούς τους τόνους, θα κλείσουμε τα μικρόφωνα, να το ξέρετε. Μπορείτε να μη φωνάζετε; Συνεχίστε σε χαμηλότερους τόνους», παρενέβη η προεδρεύουσα Βέρα Νικολαΐδου, που δεν άντεχε να ακούει τις κραυγές του Γεωργιάδη.
«Κύριε Γεωργιάδη, στη Βουλή είστε», παρατήρησε και ο Πέτρος Ευθυμίου. «Δεν είστε στο κανάλι»!

Αναβάθμιση…
Περασμένα μεσάνυχτα, η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, με εξαίρεση τους βουλευτές του ΛΑΟΣ που βρίσκονταν στις… επάλξεις κατά του νομοσχεδίου, ήταν περίπου άδεια και τη σκυτάλη του καβγά πήρε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΛΑΟΣ Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, καθώς ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος πήγε και θυμήθηκε τα… φρουτάκια.
«Ο ΛΑΟΣ προσπαθεί να δηλητηριάσει συνειδήσεις με το δηλητήριο του εθνικισμού και του ρατσισμού…», είπε. «Το ΚΚΕ έχει ιστορία πάνω από ενενήντα χρόνια και δεν έπαιζε φρουτάκια. Έδινε μάχες και έχει δώσει νεκρούς σ’ αυτόν τον αγώνα».
«Έχω ζήσει στο πετσί μου, όπως γνωρίζετε, το μίσος των εκπροσώπων της εξουσίας. Απέναντι σε όλους αυτούς που υπηρετούν ως ανώνυμες εταιρείες τα βίντεο-ΛΟΤΤΟ και τα υπόλοιπα συμφέροντα, ως ανώνυμες εταιρείες-προστάτες των εργαζομένων, ως συμπληρωματική δύναμη του συστήματος, ως γενεσιουργός αιτία του μακεδονικού προβλήματος, οι απόγονοι του Μπεναρόγια και του Βεντούρα…», φουρκίστηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.
Γ. Μαυρίκος: «Εκτίθεσθε».
Γ. Μαρίνος: «Για τα φρουτάκια θα μας πείτε τίποτα;»
Α. Χρυσανθακόπουλος: «Συνεργάτες του ΣΝΟΦ, συνεργάτες των Γερμανών επί Κατοχής, αυτοί είστε. Σήμερα μάλιστα μαζί με το ΠΑΣΟΚ, συνοδοιπόροι και με τον ΣΥΡΙΖΑ του ιμπεριαλισμού, για τη διάλυση του έθνους-κράτους της Ελλάδας…».
Γ. Μαυρίκος: «Ο εξευτελισμός σας συνεχίζεται».
Γ. Μαρίνος: «Για τους κουλοχέρηδες θα μας πείτε;»
Α. Χρυσανθακόπουλος: «Είσθε υπάλληλοι, είσθε οι μεγαλομέτοχοι της Ιντρακόμ, και το ξέρουν όλοι. Ξέρουμε ποιοι είσθε και ό,τι είπα το είπα γιατί γνωρίζουμε ότι είστε ΑΕ».
Γ. Μαυρίκος: «Για τα φρουτάκια να μας πείτε»!

Αθώωσαν δημάρχους
για σπατάλες!
Μια περίεργη φωτογραφική διάταξη που δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα, καθώς μαρτυρά τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία και το ανεξέλεγκτο της σπατάλης δήμων και νομαρχιών σε μια περίοδο «τιμωρίας» των πολιτών και εμπεριέχεται στα «ψιλά» του νομοσχεδίου για τη χορήγηση της ιθαγένειας, πήγε και ανακάλυψε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Η διάταξη ρυθμίζει αναδρομικά τη νομιμοποίηση δαπανών – άρση καταλογισμών για τη Νομαρχιακή, Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.ά.
Ειδικότερα, ορίζει: Καταλογισμοί οι οποίοι έγιναν για δαπάνες που διενεργήθηκαν από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τους δήμους, τις κοινότητες και τους συνδέσμους δήμων και κοινοτήτων την περίοδο 1.1.2004 μέχρι 30.6.2005, εφόσον αυτές αφορούν άσκηση αρμοδιοτήτων που δεν προβλέπονται ρητώς από την κείμενη νομοθεσία ή αν, παρά τη ρητή πρόβλεψή τους, συνέτρεξαν πλημμέλειες κατά τη διαδικασία ανάληψης της δαπάνης σε βάρος του προϋπολογισμού τους, δεν εκτελούνται και τα τυχόν βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται!


Σχολιάστε εδώ