Αντί βίζας… ESTA!

Η ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας δεν αφήνει περιθώρια για… παρερμηνείες. Αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά πως για να ταξιδεύουμε στις ΗΠΑ χωρίς βίζα μόνο… συγχωροχάρτι από τον Πάπα δεν θα χρειαζόμαστε.

Διότι θα πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με τα εξής:

• Διαβατήριο με ενσωματωμένο τσιπ που θα περιλαμβάνει πληροφορίες από τη σελίδα δεδομένων που η ελληνική κυβέρνηση εκδίδει από 26 Αυγούστου 2006 και έχει το σύμβολο του μικροτσίπ στο εξώφυλλο (σημείωση: όσοι έλληνες πολίτες διαθέτουν διαβατήρια που εκδόθηκαν πριν από τις 26 Αυγούστου 2006 πρέπει να υποβάλουν ακόμα αίτηση για βίζα με τον παλιό τρόπο ή να αποκτήσουν καινούργιο διαβατήριο προκειμένου να επωφεληθούν από τη νέα διάταξη).
• Έγκυρο εισιτήριο μετ’ επιστροφής ή προώθησης σε άλλον προορισμό που θα έχει εκδοθεί από αεροπορική εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας.

• Ηλεκτρονική έγκριση ή άδεια με τίτλο ESTA, ακρωνύμιο για το Ηλεκτρονικό Σύστημα για την Έγκριση Ταξιδίου.
Η ESTA είναι ένα ηλεκτρονικό έντυπο που οι επισκέπτες στις ΗΠΑ θα πρέπει να συμπληρώνουν μόνο ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov.
Το έντυπο αυτό είναι παρόμοιο με το έντυπο που συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο αντίτιμο για τη συμπλήρωση της αίτησης, αλλά στο μέλλον ενδέχεται να υπάρξει κάποια μικρή επιβάρυνση.
Έπειτα από τη συμπλήρωση του εντύπου, στις περισσότερες περιπτώσεις, η ESTA υποδεικνύει αμέσως ότι το ταξίδι εγκρίθηκε.

Οι επισκέπτες που δεν έχουν έγκριση ESTA ή βίζα δεν θα μπορούν να εισέρχονται στις ΗΠΑ. Επίσης, σε όσους ταξιδιώτες που η αίτησή τους για βίζα απορρίφθηκε ή δεν τους επετράπη να εισέλθουν στις ΗΠΑ για διάφορους λόγους ή υποχρεώθηκαν να αναχωρήσουν από τις ΗΠΑ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χορηγείται έγκριση ESTA,.

Αυτοί οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν αίτηση για βίζα στην πρεσβεία.
Δηλαδή αντί για βίζα έχουμε… ESTA και ένα πλήθος άλλων δικαιολογητικών.


Σχολιάστε εδώ