Φορτσάρει το ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις

Στον Περισσό υπενθυμίζουν πως προεκλογικά τόνιζαν ότι όποιο από τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) έρθει στην κυβέρνηση θα ακολουθήσει αντιλαϊκή θύελλα και σήμερα αισθάνονται δικαιωμένοι για τη στάση τους καλώντας τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον δικομματισμό. Στηρίζοντας με κάθε δύναμη τις εν εξελίξει κινητοποιήσεις, υπογραμμίζουν ότι αυτές για να έχουν κάποια αποτελέσματα πρέπει να είναι συνεχείς και να μην περιοριστούν σε «επετειακές» κινητοποιήσεις που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που μόνο στόχο έχουν την εκτόνωση της λαϊκής οργής από τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα που πήρε η κυβέρνηση.
Τα στελέχη του κόμματος
εκτιμούν ότι μπροστά στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα το ΚΚΕ έχει την ιστορική ευθύνη για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, με στόχο να μπουν και νέες δυνάμεις στους πολιτικούς αγώνες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα που θα κάνει σοβαρά βήματα μπροστά και θα καταφέρει όχι μόνο να αποσπάσει νέες κατακτήσεις, αλλά και να προκαλέσει πολιτικές ανακατατάξεις.
Η παρούσα συγκυρία δεν αλλάζει τη γενική γραμμή του ΚΚΕ για χωριστές εργατικές συγκεντρώσεις από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, αφού τονίζεται ξεκάθαρα ότι το κίνημα είτε κάνει μια συγκέντρωση είτε δέκα είναι αντικειμενικά διασπασμένο, γιατί δεν έχει διαμορφώσει αυτήν τη στιγμή μια πλειοψηφική γραμμή αγωνιστική που θα λέει ότι «από εκεί τα μονοπώλια και από εδώ ο λαός, από εκεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και από εδώ ο λαός, από εκεί η εκάστοτε κυβέρνηση η οποία κινείται στη στρατηγική των μονοπωλίων και από εδώ ο λαός».
Εκτιμούν ότι οι ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων στην ουσία βάζουν πλάτη για να περάσουν τα κυβερνητικά μέτρα, ενώ ευθύνες ρίχνουν και στον ΣΥΡΙΖΑ, οι δυνάμεις του οποίου όχι μόνο μετέχουν στα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά σε ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις κατεβαίνουν σε ενιαία ψηφοδέλτια με δυνάμεις όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμα και της ΝΔ, προκειμένου να αποκλειστούν δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
Αυτό που πρέπει να γίνει, τονίζουν, είναι να ξεπεραστούν οι διαιρέσεις δημόσιος – ιδιωτικός τομέας, υπάλληλος – εργάτης, γυναίκα – άνδρας, Έλληνας – μετανάστης και να υπάρξει ένα ενιαίο κίνημα ανάμεσα στους εργατοϋπάλληλους, στους αυτοαπασχολούμενος και τη φτωχή αγροτιά, που με την πάλη του θα φέρει και πολιτικές ανακατατάξεις αποδυναμώνοντας τα αστικά κόμματα.
Ερμηνεύοντας τις τρέχουσες εξελίξεις, στο ΚΚΕ τονίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη των «ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων» Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ και όποιο στρατόπεδο και εάν διαλέξει, θα βγει χαμένη. Η ίδια η Α. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι η πιο σκληρή και ωμή αντιπαράθεση γίνεται ανάμεσα στα κράτη και τις κυβερνήσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα που θα πάει ο πρωθυπουργός στον Μπ. Ομπάμα, αυτός θα του πει καθαρά: “Θέλεις να εμφανιστώ έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι ζητάω να μη σας προσβάλλουν; Θα μου στείλετε διπλάσιο στρατό στο Αφγανιστάν και θα βάλεις και την τζίφρα σου στο Αιγαίο και για την εκχώρηση νέων δικαιωμάτων στην Τουρκία και για τα πετρέλαια”. Θα του πει: “Σταμάτα να λες για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου, τελειώνετε με το Κυπριακό γιατί μας ενδιαφέρει η βρετανική βάση στην Κύπρο”».
Εκτός των άλλων, το ΚΚΕ θα ζητήσει να παρθεί απόφαση από τη Βουλή με την οποία θα καταργούνται οριστικά οι βουλευτικές συντάξεις και οι βουλευτές να παίρνουν σύνταξη από τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία ήταν ενταγμένοι πριν από την εκλογή τους και επίσης θα προτείνει να καταργηθούν οι αμοιβές των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.


Σχολιάστε εδώ