στα ενδότερα των ομάδων

=Ποια εθνική ομάδα και ποια μέτρα για την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση; Το θέμα που κυριάρχησε στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλλά και στις προπονήσεις των ομάδων, ήταν η Τζούλια Αλεξανδράτου.
=Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές και αθλητές γενικότερα ασχολήθηκαν με το περίφημο dvd που έγινε το πρώτο θέμα στη χώρα. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ακούστηκαν σε αρκετές ομάδες σχόλια για την Αλεξανδράτου.
=Ιδιαίτερα δημοφιλής αποδεικνύεται η Τζούλια και στους περισσότερους παράγοντες των ομάδων. Αν εμφανιστεί σε κάποιο γήπεδο, σίγουρα θα την αποθεώσουν και οι οπαδοί!
=«Είναι ο ένας από τους δύο ανθρώπους που μπορεί να συσπειρώσει τους οργανωμένους όλων των ομάδων», έλεγε με πρόδηλη τη διάθεση για χιούμορ στέλεχος αθηναϊκής ΠΑΕ. Στο ερώτημα για τον δεύτερο άνθρωπο που μπορεί να ενώσει τους φανατικούς οπαδούς, η απάντηση υπήρξε αφοπλιστική: ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
=Η απαγόρευση στις μετακινήσεις των οργανωμένων έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλα τα γήπεδα. Είναι ενδεικτικά τα πανό που εμφανίζονται κάθε Κυριακή και οι συζητήσεις στις εκπομπές επικοινωνίας σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
=Μέχρι και προτάσεις για γενικευμένη αποχή έχουν πέσει από πρωτοκλασάτα στελέχη των συνδέσμων. Αλλά η μάχη για τον τίτλο κορυφώνεται και η σύμπλευση σε κοινή στάση φαντάζει απίθανη.
=Όπως αδύνατη είναι η ουσιαστική εφαρμογή του μέτρου να απαγορευθούν οι μετακινήσεις. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας να στήνουν πάρτι σε άλλα γήπεδα.
=Η παρουσία 500 και πλέον οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη επιβεβαίωσε την αδυναμία των αρχών να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση. Τις τελευταίες αγωνιστικές, μάλιστα, η αδυναμία θα καταστεί ακόμα πιο εμφανής.
=Ειδικά στο ματς Λάρισας – ΠΑΟΚ περιμένουν όλοι να επαναληφθεί το περίφημο «πανηγύρι των ζουρλών» που απέκτησε διαχρονική αξία όταν ειπώθηκε από τον Γιάννη Φιλίππου. Η ομάδα της Θεσσαλίας θα παίζει την παραμονή της, ενδεχομένως ο «Δικέφαλος» τα ρέστα του για τον τίτλο, και αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι ούτε ο Θοδωρής Ζαγοράκης θα καταφέρει να κρατήσει τους οπαδούς μακριά από το Αλκαζάρ.
=Όπως είναι δύσκολο να συγκρατηθούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού μετά τις νέες εξελίξεις για τον Βοτανικό. Στην «πράσινη» ΠΑΕ, αλλά και στην ΚΑΕ επικρατεί αναβρασμός για τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της αρμόδιας υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη.
=Οι πρώτες αντιδράσεις θα φανούν στους αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Ειδικά στο κλειστό του ΟΑΚΑ αναμένεται να ακουστούν αρκετά συνθήματα για την απόφαση της υπουργού να καταργήσει το γήπεδο της ομάδας μπάσκετ από τα έργα στον Βοτανικό.
=Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν θα είχαν πρόβλημα στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός να πάρουν για αποκλειστική χρήση το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Αρκεί, βέβαια, να τους παραχωρηθεί το γήπεδο με διαφορετικούς όρους από εκείνους που προβλέπονται στην τωρινή σύμβαση και, βεβαίως, να χρησιμοποιείται το κλειστό μόνο από την ομάδα του «τριφυλλιού», ώστε να γίνουν και κάποια έργα για τη δημιουργία
εμπορικών χώρων.
=Στην ΠΑΕ επικρατεί ανάλογη κινητοποίηση. Οι οπαδοί, ωστόσο, εμφανίζονται διχασμένοι, καθώς στα σχέδια του νυν προέδρου Νίκου Πατέρα, αλλά και του Ανδρέα Βγενόπουλου, υπάρχει διαφορετικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο «μας συμφέρει να μείνουμε στο ΟΑΚΑ και να το μετατρέψουμε σε καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο».
=Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν μπορεί να αγνοήσει ο κόσμος το όνειρο για νέο σπίτι του Παναθηναϊκού και, μάλιστα, μέσα στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Οπότε το ζητούμενο θα ‘ναι το μέγεθος των αντιδράσεων.
=Αν και οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό το ενδιαφέρον των οργανωμένων του «τριφυλλιού» θα στραφεί στο… παρελθόν. Ακούγεται ότι ετοιμάζεται πανό κατά πρώην συνεργατών του Γιάννη Βαρδινογιάννη με αφορμή κάποιες τοποθετήσεις τους αναφορικά με όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη και συγκεκριμένα για το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο μαρκάρισμα του Κοντοέ στον Νίνη.
=Η συγκεκριμένη φάση ενδέχεται να αποτέλεσε και το κίνητρο για τους ανεγκέφαλους που τοποθέτησαν γκαζάκια έξω από το μαγαζί του Δημήτρη Καλόπουλου. Ο θεσσαλονικιός διαιτητής σφύριξε στη Νέα Σμύρνη και προφανώς βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιων ανθρωποειδών.
=Η ενέργεια εις βάρος του Καλόπουλου προστέθηκε σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών, τα οποία έχουν τρομοκρατήσει τους διαιτητές. Κάτι που αποτυπώθηκε και με πρωτοσέλιδο σε καθημερινή αθλητική εφημερίδα.
=Σε άλλο πρωτοσέλιδο αναδείχθηκαν τα προβλήματα που επικρατούν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, βέβαια, επιχείρησε να σφίξει τα λουριά, αλλά η προσπάθειά του αποκλείεται να πετύχει, καθώς ο υπηρεσιακός προπονητής των «ερυθρολεύκων» δεν έχει την απαιτούμενη στήριξη από την ΠΑΕ.
=Όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα του Πειραιά, ο πρώτος που αμφισβητεί ευθέως την ικανότητα του Μπάντοβιτς να κρατήσει το τιμόνι του Ολυμπιακού είναι ο Δημήτρης Θεοδωρίδης. Φέρεται, μάλιστα, να το είπε εμμέσως πλην σαφώς και σε πρόσφατη συνάντησή του με οργανωμένους οπαδούς.
=Όταν, λοιπόν, ένας προπονητής στερείται της έμπρακτης στήριξης από τους παράγοντες και παράλληλα δημιουργεί αναταράξεις μέσα στα αποδυτήρια με τις επιλογές του, δύσκολα μπορεί να επιβιώσει. Πρόθεση του Σωκράτη Κόκκαλη, πάντως, είναι η διατήρηση του Μπάντοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού και την επόμενη περίοδο.
=Σε ρόλο βοηθού του νέου προπονητή, ο οποίος ενδέχεται να ‘ναι ο παλιός, δηλαδή, ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Έστω και αν ο Ισπανός γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην ομάδα του Πειραιά, το αφεντικό του Ολυμπιακού θέλει έναν δικό του άνθρωπο στο πλευρό του νέου τεχνικού.
=Το σοβαρότερο πρόβλημα του Μπάντοβιτς, πάντως, είναι η αμφισβήτηση των ικανοτήτων του μέσα στα αποδυτήρια. Οι ξένοι σχολιάζουν με τον πλέον αρνητικό τρόπο τις επιλογές του και κυρίως την επιμονή του στον Στολτίδη.
=Ο έμπειρος μέσος ασφαλώς καταθέτει την ψυχή του μέσα στο γήπεδο. Αλλά, όπως έλεγε ένας ξένος συμπαίκτης του, θα έπαιζε μόνο σε ομάδα βετεράνων.
=Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι θα προτιμούσαν για τη βασική ενδεκάδα τον Γιάννη Παπαδόπουλο, παρά το επεισόδιο του τελευταίου με τον Ντιόγκο. Ο νεαρός Έλληνας, ωστόσο, μόλις την προηγούμενη Κυριακή πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Μπάντοβιτς.
=Με την απόδοσή του στον αγώνα της Εθνικής Ελπίδων στο Ντονκάστερ κόντρα στην Αγγλία, όμως, ο Γιάννης Παπαδόπουλος έθεσε σοβαρή υποψηφιότητα για να πάρει φανέλα βασικού εναντίον του Ηρακλή. Ίσως στο πλέον καθοριστικό ματς για τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια διατήρησης των σκήπτρων.


Σχολιάστε εδώ