Προφυλακίστηκαν οι υπεύθυνοι της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή

Στη φυλακή βρίσκονται από την περασμένη Πέμπτη οι υπεύθυνοι της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις, ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Πρόκειται για τους Σοφοκλή και Θεόδωρο Πρινιωτάκη και τον Γιώργο Αποστολίδη.
Οι τρεις προφυλακισθέντες κατηγορούνται ότι μεσολάβησαν στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ σε 4 ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης για απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εγκληματική οργάνωση και φοροδιαφυγή.
Να σημειώσουμε ότι τον Μάρτιο του 2007 το «Π» είχε αποκαλύψει πως ο Γ. Αποστολίδης είχε «σηκώσει» από το κατάστημα της Εθνικής στη Σταδίου 2,4 εκατ. ευρώ, που φυσικά προέρχονταν από τη διαμεσολάβηση για το δομημένο ομόλογο.
Το ερώτημα που στοιχειώνει την πολιτική πιάτσα -και ιδιαίτερα όσους είχαν καίριες θέσεις στην κυβέρνηση εκείνη την
εποχή- είναι αν η μοναξιά της φυλακής θα έχει κάποια επίδραση και στη διάθεση των τριών να σπάσουν τη σιωπή τους. Επιπλέον, κάποια άλλα γνωστά πρόσωπα της χρηματιστηριακής και τραπεζικής πιάτσας, που δεν ήταν άσχετη με διάφορες εκδόσεις ομολόγων, τα οποία αγοράζονταν υπερτιμολογημένα από ασφαλιστικά ταμεία, δεν αισθάνονται και πολύ άνετα μετά τις τελευταίες προφυλακίσεις…


Σχολιάστε εδώ