Να μη ζητήσουν στήριξη για θέματα που έχουν προαποφασίσει

Δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι στην κυβέρνηση διαβουλεύονται με τον εαυτό τους και μόνο. Έχουν προαποφασίσει αυτά για τα οποία ζητούν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εισηγήσεις! Τότε θα αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων, γι’ αυτό πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζητά τη στήριξη της ΤΑ για το εγχείρημα αυτό και εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις, η ΤΑ θα βοηθήσει. Ο υπουργός Εσωτερικών είναι ένας πρώην επιτυχημένος εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης. Γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι καμία αλλαγή, πόσω μάλλον μεταρρύθμιση, δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Διαφορετικά, απειλεί με απορρύθμιση την κοινωνική συνοχή σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για όλους τους Έλληνες.
Πριν ακόμη τεθεί ο «Καλλικράτης» σε δημόσια διαβούλευση, μας ανακοίνωσαν ότι οι δήμοι θα συγχωνευτούν σε 370. Να υποθέσουμε ότι η σπουδή της κυβέρνησης αποκαλύπτει τι; Διάλογος στα χαρτιά, με προηλειμμένες αποφάσεις. Ερήμην της αυτοδιοίκησης. Χωρίς τις τοπικές κοινωνίες. Μακριά από τους πολίτες;
Θέλω να πιστεύω ότι η αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού για να προχωρήσει στο εγχείρημα του «Καλλικράτη» σίγουρα συνοδεύεται και από την επιθυμία του για τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Όμως, αν θυμηθούμε και την περίπτωση του «Καποδίστρια», θα διαπιστώσουμε ότι έχει παρελθόν η κακοποίηση ιστορικών ονομάτων και προσωπικοτήτων που σφράγισαν με την παρουσία και το έργο τους την πορεία του Ελληνισμού ανά τους αιώνες. Η σύγχρονη Ελλάδα απαιτεί τους πολίτες στην πρώτη γραμμή. Στο κέντρο λήψης των αποφάσεων. Όχι θεατές μιας κακοστημένης παράστασης.
Οι Έλληνες κουράστηκαν από την υποκρισία. Και η αυτοδιοίκηση, ο κατ’ εξοχήν ανθρωποκεντρικός θεσμός, δεν πρέπει να πληρώσει κανένα μάρμαρο προχειρότητας γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και γιατί είναι πάγιο αίτημά μας. Εμείς έχουμε θέσει το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και της Αττικής πάνω από τις κομματικές προτιμήσεις και τα παιχνίδια του καθενός.


Σχολιάστε εδώ