Νέα δοκιμασία για το Συνδικαλιστικό Κίνημα ο ξυλοδαρμός Παναγόπουλου

Εντύπωση προκαλεί πάντως η εικόνα ο μεν κ. Παναγόπουλος να δέχεται αρχικώς κούπα καφέ που εκσφενδονίστηκε εναντίον του, οι δε συνδικαλιστές που τον περιστοίχιζαν, αντί να σπεύσουν για κάλυψή του, να απομακρύνονται ταχύτατα από κοντά του. Στη συνέχεια «διαδηλωτής» τού πέταξε γιαούρτι, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αντεπιτέθηκε, ακολούθησε συμπλοκή, συνέπεια της οποίας ήταν ο τραυματισμός του κ. Παναγόπουλου, ο οποίος με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Δεκάδες συνδικαλιστικά στελέχη επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, αλλά και οργή για την απαράδεκτη επίθεση, που εκδηλώθηκε όταν ο κ. Παναγόπουλος από εξέδρα που στήθηκε μπροστά στη Βουλή καλούσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων.

Μέχρι αργά το βράδυ συνδικαλιστές όλων των τάσεων κατήγγελλαν την επίθεση κατά του κ. Παναγόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιες διαφωνίες και αντιθέσεις μόνο με πολιτικά μέσα μπορεί να απαντηθούν.

Δίπλα στον κ. Παναγόπουλο μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, που εκτιμά ότι η προβοκάτσια στόχευε στην «κάλυψη» της μεγάλης κινητοποίησης απεργών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου.

Πολλοί συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι δράστες της επίθεσης κατά του κ. Παναγόπουλου ήταν μέλη κάποιας από τις «συνιστώσες» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι ότι πρόκειται για αναρχικά στοιχεία κ.λπ. Πάντως τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας όσο και οι εκπρόσωποι της παράταξης Αυτόνομη Παρέμβαση Αλέκος Καλύβης και Γ. Γαβρίλης καταδίκασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια και κάθε μορφής τραμπουκισμό – παρότι στελέχη της ΠΑΣΚΕ εξακολουθούν να επιρρίπτουν ευθύνες στον χώρο αυτό της Αριστεράς, δημιουργώντας άλλη μία εστία έντασης και όξυνσης στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μαθαίνουμε ότι στις συμπλοκές, αν δεν υπήρχαν τέσσερις συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, οι κ. Λεων. Καραθανάσης, Α. Κολλάς, Ν. Ορφανός, Μιχ. Κουρουτός, και δύο της ΔΑΚΕ, οι κ. Φίλ. Ταυρής και Μ. Θεοχάρης, ο κ. Παναγόπουλος σίγουρα θα κινδύνευε σοβαρά. Οι συνδικαλιστές αυτοί, μόλις συνήλθαν από το σοκ της απρόκλητης επίθεσης, όρμησαν στους επιτιθέμενους και υπερασπίστηκαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν κοντάρια και καδρόνια.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η έγκυρη πληροφορία μας ότι όταν στο νοσοκομείο κατέφθασε ο κ. Αλ. Τσίπρας, συνδικαλιστές έμπειροι και σοβαροί τον ενημέρωσαν ότι ανάμεσα σε αυτούς που επιτέθηκαν κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ ήταν και «άτομα που βρίσκουν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ» για να δουν τον πρόεδρο του ΣΥΝ να ενδιαφέρεται σοβαρά για τα στοιχεία που του παρείχαν και στη συνέχεια να δηλώνει απερίφραστα ότι «σε αυτήν την περίπτωση, όντως υπάρχει πολιτικό ζήτημα». Αντιθέτως ο κ. Αλ. Αλαβάνος, δεχόμενος ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους συνδικαλιστές, αντέδρασε «με περίεργα αλαζονικό τρόπο» καλώντας τους να μην είναι υπερβολικοί.
Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι οι επιτιθέμενοι έφεραν σημαίες της ΚΟΕ (σ.σ.: Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), ενώ η ΔΑΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις «να απομονώσουν τα στοιχεία που προβοκάρουν τους αγώνες των εργαζομένων και να περιφρουρήσουν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος». Την επίθεση καταδίκασε και το ΚΚΕ.
Τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ αργά το βράδυ της Παρασκευής επισκέφθηκαν η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο βουλευτής Χρ. Πρωτόπαπας και άλλα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τη ΔΑΚΕ τον επισκέφθηκε ο κ. Φίλ. Ταυρής.


Σχολιάστε εδώ