Κόσμος φεύγει, κόσμος πάει στη «Veto»

Ξεκαθάρισμα επιχειρείται στη «Veto» μετά την είσοδο του Ομίλου Πέτρου Κυριακίδη. Παρότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, οι δύο επικεφαλής που παρέμειναν στην εφημερίδα από τη μια μιλάνε για περικοπές και από την άλλη προσλαμβάνουν νέους συντάκτες. Στην πλευρά Π. Κυριακίδη δίνεται η εντύπωση πως οι ευθύνες ανήκουν σε όσους εγκατέλειψαν την ομάδα γιατί προσέλαβαν εργαζομένους με υψηλές αμοιβές, αλλά εσωτερικά στη «Veto» δηλώνουν πως μετά τις τελευταίες απομακρύνσεις δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις! Την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν τρία άτομα και δεν είναι τυχαίο ότι και οι τρεις είχαν προσληφθεί από τον Π. Ζαγοριανίτη. Αιτιολογία ήταν η ανάγκη μείωσης του κόστους της εφημερίδας. Στη «Veto» πάντως άρχισε η γκρίνια και οι εργαζόμενοι ανησυχούν πως η είσοδος της ΝΕΠ δεν θα γίνει πριν
ολοκληρωθούν οι απολύσεις και οι περικοπές.
Συνεχίζει να αγοράζει ο Κυριακίδης
Με τα περιοδικά «Επίκαιρα» και «Metropolitan» «εμπλουτίζει» τη συλλογή του ο Όμιλος του Πέτρου Κυριακίδη. Όπως ανακοίνωσαν οι Εκδόσεις Λιβάνη, σε συνεργασία με την Π. Κυριακίδης Εκδόσεις – Βιβλιοπωλεία ΑΕ, καταβάλλοντας από 50% η κάθε πλευρά, συνέστησαν την Εκδόσεις Επίκαιρα ΑΕ, με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ. Στην εταιρεία θα περάσουν τα εμπορικά σήματα των δύο περιοδικών. Μετά την απόκτηση του 50% της νέας εταιρείας η παρουσία του Ομίλου Κυριακίδη στα ΜΜΕ διαμορφώνεται ως εξής:
Πέτρος Κυριακίδης
– Πήγασος (ΝΕΠ Εκδόσεις 12,53%)
– Χ. Κ. Τεγόπουλος (ΝΕΠ Εκδόσεις 9,62%)
– Εφημερίδες: «Athens News», «Espresso»,
«Espresso Κύπρου», «Σφήνα», «City Press» (και Λαυρεντιάδης)
– Περιοδικά: «Free», «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», «Jolie», «Olive», «Επίκαιρα», «Metropolitan» (Εκδόσεις Λιβάνη 50% – Π. Κυριακίδης Εκδόσεις – Βιβλιοπωλεία 50%)
Γιώργος Κυριακίδης
– Εφημερίδες: «Ισοτιμία»
– Ραδιόφωνο: Flash (100%), ΣΚΑΪ 100,3 (10%),
RED (10%)
– Τηλεόραση: Sport TV, ΔΕΚΑ, ΣΚΑΪ TV 10%


Σχολιάστε εδώ