Κοινή η τύχη των πρώην…

Εκτός παραμένουν όμως οι άνθρωποι, τα στελέχη του Καραμανλή. Mε ισχυρά κομματικά ερείσματα στη βάση ο τέως πρωθυπουργός έχει αφήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό και… κοιμάται. Με τη στάση του αυτή προφανώς επιθυμεί να δείξει ότι στηρίζει τη σημερινή ηγεσία. Είτε είναι επιλογή του είτε είναι επειδή δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά ύστερα από τις κατηγορίες για την πολιτική που ασκήθηκε στον νευραλγικό οικονομικό τομέα.
Ωστόσο υπάρχουν οι «χθεσινοί κορυφαίοι». Όλα εκείνα τα πρόσωπα που κατείχαν θέσεις στην κυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο των ουσιαστικών δραστηριοτήτων.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι φυσικό είναι να θέλει να δημιουργήσει τη δική του ομάδα βουλευτών ο Αντώνης Σαμαράς, όπως κάθε νέος ηγέτης, η οποία θα υλοποιήσει την πολιτική του, ενώ επισημαίνουν ότι το νέο προφίλ της παράταξης δεν μπορεί να στηριχθεί σ’ όλους εκείνους που έχουν φθαρεί εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.
Πολλοί πάντως θεωρούν πως οι αντιπολιτευτικοί τόνοι πρέπει να ανεβούν, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν ακόμη να είναι χρήσιμοι, όμως μια μικρή ομάδα περί τον Αντώνη Σαμαρά δεν τους αφήνει να βρεθούν κοντά του. Ξεχνούν όμως πόσους «καθάρισε» ο Καραμανλής όταν ανέλαβε αρχηγός, μέχρι τον Σουφλιά και τον Μάνο διέγραψε, όπως και τι έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, που έστειλε στο σπίτι του μέχρι και αυτόν που του έδωσε το δαχτυλίδι, τον Σημίτη.


Σχολιάστε εδώ