Καταγγελίες για τις «προσλήψεις» στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο

Διαγωνισμούς χιλιάδων ευρώ χωρίς δημοσιευμένη προκήρυξη και προσλήψεις κάτω από ειδικό καθεστώς καταγγέλλουν στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, το οποίο πέρασε στον
έλεγχο του υπουργείου Πολιτισμού και έκτοτε κανείς δεν
ασχολήθηκε μαζί του.
Όπως όμως είναι φανερό, η ακινησία άρχισε να εκνευρίζει πολύ κόσμο που γνωρίζει την κατάσταση και ανέμενε μια πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας για τον εθνικό αυτό πλούτο. Έξι σχεδόν μήνες μετά, άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα στοιχεία και καταγγελίες για όσα κρυφά γίνονταν στο Αρχείο το προηγούμενο διάστημα. Η καταγγελία που έχει στη διάθεσή του το «Π» είναι σοβαρή και αναφέρεται στην πρόσληψη προσώπων στο Αρχείο χωρίς να πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις!
Το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο δημιουργήθηκε με νόμο το 2006 και στελεχώθηκε με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου.
Μέχρι πρόσφατα μετείχε εκ μέρους της ΕΡΤ ο Διονύσης Ζακυνθινός, μέλος του ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης, ενώ στο Αρχείο θέση διευθυντή έχει ο Γρ. Σκαλιστήρας, του οποίου η ομάδα είχε αναλάβει στην ΕΡΤ το έργο αξιολόγησης και προγραμμάτων! Σύμφωνα με την καταγγελία, στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο δόθηκαν μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 55 εκατ. ευρώ για την «ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας» (ΦΕΚ Β 710/2009 – υπ. απ. 111.2009). Το τεράστιο αυτό έργο εκλήθησαν να υλοποιήσουν στελέχη τα οποία προσελήφθησαν έπειτα από διαγωνισμό για ανάθεση έργου
ύψους 450.000 ευρώ, ο οποίος ωστόσο δεν δημοσιεύθηκε,
όπως αναφέρεται στην καταγγελία. Για τη θέση αυτή επιλέχθηκαν εργαζόμενοι για τους οποίους το κεντρικό ερώτημα που τίθεται είναι αν έχουν σχέση ή όχι με το αντικείμενο.


Σχολιάστε εδώ