Κάτω στον Πειραιά

Κάτι που ούτως ή άλλως δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς κορυφαία στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν με έμφαση ότι οι πόρτες της Ρηγίλλης είναι κλειστές για τον πρώην βουλευτή.

// Ανάστατα είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά με τις τοποθετήσεις νέων διοικήσεων στα κρατικά νοσοκομεία, ενώ είχε συμφωνηθεί ότι στις νέες διοικήσεις δεν θα υπήρχαν τοπικά στελέχη. Τελικά ο δημοτικός σύμβουλος του Φασούλα, Δ. Γκερλές, τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος στο Μεταξά. Με το δίκιο τους λοιπόν οι υπόλοιποι διαμαρτύρονται, λέγοντας ότι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές δώσανε στον Δ. Γκερλέ «γωνιακό μαγαζί» για να εξασφαλίσει εκλογική πελατεία και να τους… καπελώσει!

// Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή των πολιτών της Νίκαιας στις επιτροπές διαβούλευσης και διαμόρφωσης προγραμμάτων που έχει συστήσει το σωματείο Ενεργοί Πολίτες – Σύγχρονη Νίκαια του Γιάννη Μαρωνίτη. Στόχος είναι τα προγράμματα και ο σχεδιασμός για την ανάπτυξη της πόλης να είναι καρπός ομαδικής δουλειάς ατόμων που ζουν στην περιοχή και έχουν άποψη.

// Την Ημέρα της Γυναίκας θα τιμήσει αύριο ο δήμαρχος Πειραιά με ειδική εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο του Παλαιού Ταχυδρομείου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθούν διακρίσεις σε Πειραιώτισσες που ξεχωρίζουν και γράφουν τη δική τους ιστορία στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

// Το σύνολο των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Περιφέρειας Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας έθεσε στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος Ανδρέα Ανδρεόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης. Τα θέματα που τέθηκαν είναι η αναβάθμιση του όρους Αιγάλεω, η άμεση εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, η ανακύκλωση του επεξεργασμένου νερού της Ψυττάλειας ώστε να χρησιμοποιηθεί για την άρδευση των αναδασωμένων εκτάσεων, αλλά και για πυροπροστασία, η υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές, η ρύπανση του Κηφισού από παράνομες αποχετεύσεις βιοτεχνικών και βιομηχανικών μονάδων κ.λπ. Ο Αν. Ανδρεόπουλος δέχθηκε ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τόνισε ότι στα μέτρα για το περιβάλλον που θα εξαγγείλει σύντομα η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη, θα συμπεριλάβει λύσεις και γι’ αυτά. Για να δούμε…

// Υπηρεσιακό σημείωμα – βόμβα έστειλαν οι υπάλληλοι της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Περάματος προς τον δήμαρχο Γ. Γλύκα, με το οποίο του εκθέτουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί και του ζητούν -αν δεν μπορεί να βρει λύσεις- να τους αντικαταστήσει, γιατί δεν μπορούν να κάνουν συνέχεια παρατυπίες για να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσόμενους και δεν μπορούν να ακούνε τα… σχολιανά τους από τον κόσμο που τα βάζει με εκείνους όταν δεν πληρώνουν! Στο υπηρεσιακό σημείωμα οι υπάλληλοι αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν γίνεται πληρωμή των ασφαλιστικών ταμείων και ότι δεν καταβάλλονται οι κρατήσεις στους διάφορους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για τα δάνεια των υπαλλήλων. (Σ.σ.: Δηλαδή ο δήμαρχος κοροϊδεύει τους πάντες και ιδιαίτερα τους εργαζομένους, καθώς στο σύστημα φαίνεται ότι πληρώνονται οι δόσεις των δανείων τους, ενώ οι τράπεζες τους κυνηγούν γιατί παραμένουν απλήρωτες!)

// Την προσεχή Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, οι Εκδόσεις Σάκκουλα θα παρουσιάσουν το βιβλίο του γνωστού δικηγόρου του Πειραιά και προέδρου της σχολικής επιτροπής της Ιωννιδείου Παναγιώτη Δέγλερη, με τίτλο «Δίκαιο προμηθειών και υπηρεσιών Δημοσίου – Β΄ έκδοση – τόμος 77». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γλυκερία Σιούτη, ο αντιπρόεδρος του Εξελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης και η δικηγόρος Αντιγόνη Μαυρομάτη. Συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος Στρατής Λιαρέλης.

// Μπορεί να αντικαταστάθηκε ο πειραιώτης διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία», αλλά επειδή δεν έχει παραλάβει ακόμα ο αντικαταστάτης του, εκτελεί τα καθήκοντά του κανονικά και μάλιστα προχθές (την Παρασκευή) που είχε εφημερία το νοσοκομείο, ήταν πρωί – βράδυ εκεί και παρακολουθούσε για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανιζόταν.


Σχολιάστε εδώ