Θα είμαστε πάντα εξοπλισμένοι, ακόμη κι αν δεν έχουμε να φάμε

Κύριε Διευθυντά,
Ο Ταγίπ Ερντογάν μας είπε:
«Εάν μπεις σε έναν εξοπλιστικό ανταγωνισμό, αυτό αναπόφευκτα δημιουργεί οικονομικές συνέπειες»… «Στον σημερινό κόσμο, δαπανώνται ένα τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για όπλα. Και με τη σημερινή κρίση βλέπουμε πολλές χώρες που επλήγησαν, η Ελλάδα πολύ. Έχουμε και εμείς πληγεί εν μέρει, όχι όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό. Ακόμα στεκόμαστε στα πόδια μας».
«Αυτό που λέμε στους φίλους μας είναι να μην εμπλακούμε περισσότερο στον τομέα των εξοπλισμών, γιατί θα πρέπει να επενδύσουμε στον λαό, αυτό είναι που θα μας δώσει αποτελέσματα, επενδύοντας σε όπλα δεν θα κερδίσουμε τίποτε. Πρέπει να επενδύσουμε στη φιλία και την αδελφοσύνη».
Επειδή η «κατσίκα δεν μασάει… ταραμά!» εδώ είναι ένα πεδίον δόξης λαμπρό. Να διαλυθούν από αμφότερες τις χώρες (Ελλάδα και Τουρκία) όλοι οι επιθετικοί σχηματισμοί που υπάρχουν στη μεθόριο μεταξύ των δύο χωρών και να παραμείνουν μόνον οι αμυντικοί.
Επιπρόσθετα να σεβαστούν οι Τούρκοι το Δίκαιο της Θαλάσσης. Αν η Τουρκία κάνει μια τέτοια κίνηση τότε θα μπορούσαμε να πειστούμε (εν μέρει) ότι τα λεγόμενα του καρντάση Ταγίπ έχουν κάποια δόση αλήθειας. Διαφορετικά να ξέρει ότι θα είμαστε πάντα εξοπλισμένοι ακόμη και όταν δεν θα έχουμε να φάμε. Η Πατρίδα μας, που οι πρόγονοί μας απελευθέρωσαν από τη δουλεία που της είχαν επιβάλει οι κατακτητές συμπατριώτες του, δεν θα ξαναπέσει ποτέ στον… έρωτά τους.
ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ


Σχολιάστε εδώ