Η ΟΝΝΕΔ στο κέντρο

Η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελούν την αιχμή του δόρατος της φιλελεύθερης παράταξής και αυτό σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διατηρηθεί και στο μέλλον. Οι παλαιοκομματικές λογικές, που με βεβαιότητα θα συρρικνώσουν την οργάνωσή μας, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εδώ και περίπου δύο δεκαετίες είναι η αδιαφιλονίκητη ηγέτιδα δύναμη στο ελληνικό πανεπιστήμιο, διότι έχουμε κερδίσει τη «μάχη του κέντρου». Γιατί είμαστε αυτοί που προτείνουμε, που αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, μακριά από φανατισμούς και επικίνδυνα στερεότυπα ξεπερασμένων εποχών.
Ό,τι δεν εξελίσσεται, ξεπερνιέται και σιγά σιγά σβήνει. Η αλλαγή στον τρόπο εκλογής του προέδρου αποτελεί σαφώς μια πολύ δυναμική εξέλιξη, αλλά δεν πρέπει να θεωρηθεί από μόνη της ικανή να οδηγήσει την Οργάνωση στη νέα εποχή. Οπωσδήποτε θα πρέπει να συνοδευτεί από πλήθος άλλων μεταρρυθμίσεων. Χρειάζεται να εξελίξουμε τις δομές, να προχωρήσουμε σε νέες δράσεις, να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ιδέες, με κύριο στόχο να αυξήσουμε την εξωστρέφεια μας στην ελληνική κοινωνία. Ενδεικτικά αναφέρω τις ΜΚΟ. Γιατί να μην καθιερώσουμε και μια δυναμική συνεργασία; Δεν λέω να γίνουμε ΜΚΟ, αλλά είναι λάθος να μη βλέπουμε την τεράστια απήχηση και το έργο που προσφέρουν αρκετές από αυτές. Η λειτουργία Παρατηρητηρίων, στελεχωμένων από ΟΝΝΕΔίτες με συγκεκριμένα επαγγελματικά και επιστημονικά κριτήρια, τα οποία θα μπορούν να παρακολουθούν στενά τον τομέα ευθύνης τους και να ασκούν έλεγχο, διατυπώνοντας θέσεις και προτάσεις, επιστημονικά δομημένες και τεκμηριωμένες, προς την εκάστοτε κυβέρνηση.
Επίσης η δημιουργία μιας Χάρτας αρχών και θέσεων που θα απευθύνεται σε όλους τους νέους και της νέες, θα συνδράμει αποφασιστικά αφενός στο να συνδιαμορφώσουμε – κατανοήσουμε και οι ίδιοι την πολιτική μας ταυτότητα, χωρίς «γκρίζες ζώνες», και αφετέρου θα μας βοηθήσει στην προσέγγιση της Κοινωνίας των Πολιτών. Σε αυστηρά οργανωτικό πλαίσιο, η απόκτηση ΑΦΜ και η δημοσιοποίηση των οικονομικών μας σε πραγματικό χρόνο θα καταδείξει σε όλους ότι κάνουμε πράξη ευθύς εξαρχής τη διαφάνεια ξεκινώντας από το ίδιο μας το «σπίτι». Ακόμη, η ταυτόχρονη εκλογή προέδρου ΟΝΝΕΔ – διοικήσεων Νομαρχιακών και η δημοκρατική νομιμοποίηση του Εκτελεστικού είναι αναγκαίες.
Όλα αυτά φυσικά και θα πρέπει να εδράζονται στις αρχές και τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξής μας. Αξίες όπως η ελευθερία του ατόμου, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το κράτος δικαίου, το κοινωνικό κράτος, η αξιοκρατία, η διασφάλιση ίσων ευκαιριών και ίσων δυνατοτήτων για όλους τους πολίτες, η διαφάνεια, ο πραγματικός διαχωρισμός των εξουσιών, κράτος ρυθμιστής και όχι παραγωγός, ανοικτή οικονομία. Η
ΟΝΝΕΔ μπορεί και πρέπει να τα καταφέρει.


Σχολιάστε εδώ