Η διγλωσσία του κ. Παπανδρέου συνεχίζεται…

Καταιγίδα μέτρων δίχως καμία προοπτική εξήγγειλε η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της κ. Πεταλωτή. Μέτρα που βρίσκονται σαφώς σε λάθος κατεύθυνση, καθώς θίγουν τη μεσαία τάξη δίχως να δίνουν καμία αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία.
Προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι η «πράσινη ανάπτυξη» ήταν το κλειδί για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Μετά την 4η Οκτωβρίου δεν έχουμε ακούσει τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα. Προεκλογικά, ο κ. Παπανδρέου διατυμπάνιζε ότι τα «λεφτά υπάρχουν» και ότι μπορεί να μαζέψει περίπου 3 δισ. ευρώ από μη εισπραττόμενους φόρους, για να καταλήξουμε σήμερα να μας λέει ότι «δεν υπάρχει σάλιο». Προεκλογικά δεσμευόταν ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ για να μας ανακοινώσει μετεκλογικά αύξηση του ΦΠΑ σε όλα σχεδόν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες. Προεκλογικά ήταν αντίθετος με το πάγωμα των μισθών, αναφέροντας χαρακτηριστικά, διά του εκπροσώπου του κ. Παπακωνσταντίνου: «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κανένας όταν μια οικονομία είναι σε ύφεση είναι να παγώσει τους μισθούς» (Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 8/9/2009 στο «Alter»). Για να μας ανακοινώσει μέσω των μέτρων όχι μόνο πάγωμα, αλλά και περικοπή του 14ου μισθού.
Τώρα ισχυρίζεται ότι τα μέτρα που έχει λάβει θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία. Στην πραγματικότητα όμως ισχύει πάλι το αντίθετο. Το μείγμα πολιτικής που υιοθέτησε το ΠΑΣΟΚ δεν μας βγάζει από την κρίση. Βοηθά μόνο στο να αποφευχθεί προσωρινά η πτώχευση της χώρας, θίγοντας τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Μοναδική ελπίδα για την έξοδο της χώρα από τη κρίση είναι τα 23 μέτρα που πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, που θα δώσουν «ανάσες ανάπτυξης» στην οικονομία.


Σχολιάστε εδώ