Ζήτησε να εμφανίσει έλλειμμα 14,7% ο Παπακωνσταντίνου από τη Στατιστική!

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι έναν μήνα μετά τις εκλογές και την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από τους επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας να… εμφανίσουν το έλλειμμα στο δυσθεώρητο ύψος του 14,7%! Στην ουσία τούς καλούσε να «μαγειρέψουν» τα στοιχεία, ούτως ώστε να εκτεθεί ακόμη περισσότερο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στην πορεία να παρουσιάσουν ως… μέγα επίτευγμα της σημερινής κυβέρνησης τη μείωση του ελλείμματος ακόμη και κάτω του 9%. Συμπερασματικά ζητούσε να πράξουν προς την αντίθετη κατεύθυνση αυτό που το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει ότι έπραξε η Νέα Δημοκρατία.

Η αποκάλυψη του πρώην πρωθυπουργού σχεδόν αποσιωπήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ δεν ακολούθησε διάψευση από την κυβέρνηση, ούτε καν από τον άμεσα θιγόμενο υπουργό Οικονομικών! Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή είχε τη μορφή επιστολής και παραλήπτης ήταν ο τότε επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας κ. Κοντοπυράκης (φωτο δεξιά). Γεγονός που προκαλεί αίσθηση, καθώς ο κ. Κοντοπυράκης στοχοποιήθηκε στη συνέχεια από τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη. Λέγεται μάλιστα ότι ο τελευταίος έχει στην κατοχή του τη συγκεκριμένη επιστολή και θα είναι το «ισχυρό όπλο» του στην περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση προχωρήσει στη δίωξή του, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αντίγραφο της επιστολής φαίνεται ότι διαθέτει και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν τίθεται θέμα διαρροής από τη δική του πλευρά.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν δει το φως της δημοσιότητας η συγκεκριμένη επιστολή θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η επιχειρηματολογία της σημερινής κυβέρνησης, που μοναδικό στόχο είχε να συκοφαντήσει τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό προκειμένου να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, αδιαφορώντας για το πλήγμα που επρόκειτο να υποστεί (και υπέστη τελικά) η χώρα. Κι αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει, αν τελικά το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει στη συγκρότηση της Εξεταστικής για την οικονομία, οπότε ο κ. Κοντοπυράκης είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να καταθέσει.


Σχολιάστε εδώ