Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

oΑΝΕΦΕΛΕΣ παραμένουν οι σχέσεις Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά παρά τις… εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλουν ορισμένοι πέριξ του νέου αρχηγού να διαταράξουν το καλό κλίμα. Και ναι μεν ο τέως πρωθυπουργός δεν ασχολείται σοβαρά με τις αλλεπάλληλες σε βάρος του «επιθέσεις» από στελέχη όπως π.χ. ο Β. Μιχαλολιάκος, πλην όμως –όπως μαθαίνω– ενοχλήθηκε με τις επικρίσεις που διατύπωσε ο Δ. Αβραμόπουλος για την κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Συνεργάτες του μάλιστα σημείωναν ότι επί πέντε χρόνια που ήταν υπουργός ο κ. Αβραμόπουλος δεν είχε εκφράσει την παραμικρή διαφωνία. Αποδίδουν δε την εκ των υστέρων κριτική στην πικρία του για το ότι ο κ. Καραμανλής δεν στήριξε εκείνον για την αρχηγία της Νέα Δημοκρατίας.
o ΠΟΥ ΛΕΤΕ, στην κυβέρνηση είχαν επενδύσει πολλά στις καλές σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Έτσι, όχι απλώς αιφνιδιάσθηκαν, αλλά δυσανασχέτησαν όταν ενημερώθηκαν ότι υπάρχει εγκύκλιος από την Αρχιεπισκοπή προς τις Μητροπόλεις να μη… βιαστούν να καταβάλουν το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Δεδομένου δε ότι οι Μητροπόλεις έχουν στην κατοχή τους τεράστιες περιουσίες, οι απώλειες σε έσοδα για το κράτος θα είναι μερικά εκατ. ευρώ. «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι μεν άνθρωπος, αλλά είναι και παπάς», έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Η άρνηση γενικώς της Εκκλησίας να συνεισφέρει στην «εθνική προσπάθεια» έχει ενοχλήσει πολύ κόσμο.
oΛΟΙΠΟΝ, η εικόνα που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία στους τηλεοπτικούς σταθμούς δεν αρέσει καθόλου στη Ρηγίλλης! Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι: Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι στα βραδινά δελτία και στα τοκ σόου συνεχίζουν να… παρελαύνουν στελέχη το όνομα των οποίων έχει συνδεθεί με την προηγούμενη πενταετία και έχουν «καεί» πολιτικά. Στελέχη όπως π.χ. οι Παπαθανασίου, Αλογοσκούφης, Γιακουμάτος κ.ά. παράγοντες της Ρηγίλλης σημειώνουν ότι με την παρουσία τους στα κανάλια… θυμίζουν στον κόσμο την κακή περίοδο της Νέας Δημοκρατίας και λειτουργούν ανασταλτικά στην προσπάθεια του κόμματος να κάνει μια καινούργια αρχή. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν αποκλείω μια παρέμβαση της Ρηγίλλης στα κανάλια. Προς την κατεύθυνση «εμπλουτισμού» του καταλόγου τους με στελέχη της… νέας γενιάς.
oΙΣΤΟΡΙΚΗ… ημέρα η περασμένη Δευτέρα για τον ΛΑΟΣ! Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη κατέγραψε την πρώτη συνδικαλιστική του νίκη. Στις εκλογές του Σωματείου Εξωτερικών Φρουρών στις Φυλακές Κορυδαλλού κατέλαβε μία έδρα, όπως και η Νέα Δημοκρατία. Δεν γνωρίζω αν στο «στρατηγείο» της οδού Καλλιρρόης άνοιξαν σαμπάνιες, εξέδωσαν όμως επίσημη ανακοίνωση για το βαρυσήμαντο αυτό γεγονός. Εκφράζω κι εγώ τη συγκίνησή μου και αντιπαρέρχομαι κακοήθειες τινών νεοδημοκρατών οι οποίοι εύχονταν στον κ. Καρατζαφέρη και νέες επιτυχίες. Να… κερδίσει έδρα και στις εκλογές εντός Κορυδαλλού.
oΟΥΔΕΝ σχόλιο. Η Νέα Δημοκρατία απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση τόσο για την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο, όσο και για τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ. Το ίδιο ακριβώς θα πράξει και για όλες τις άλλες δραστηριότητες του πρωθυπουργού στο εξωτερικό –συνάντηση με Σαρκοζί και Ομπάμα– συνεπής στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα στηρίξει την εθνική προσπάθεια και δεν θα πράξει τίποτα που θα έθετε εμπόδια στις πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου. Στη Ρηγίλλης θα αναμένουν την επιστροφή του στην Αθήνα προκειμένου τότε να προχωρήσουν σε συνολική κριτική των αποτελεσμάτων του ταξιδιού του πρωθυπουργού. Εκτός και αν γεγονότα και εξελίξεις, κυρίως κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, καταστήσουν αναγκαία και επιτακτική μια παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Σχολιάστε εδώ