Για ποια Δικαιοσύνη; Νο2

Κύριε Διευθυντά,
επανέρχομαι στο ίδιο θέμα, αφού πάλι διάβασα το πρωτοσέλιδό σας με τίτλο «Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στο σόου του Υπουργικού Συμβουλίου». Πράγματι, το σόου το παρακολουθήσαμε την επομένη από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, βλέποντας έναν πρωθυπουργό να απαριθμεί γεγονότα (ατιμωρησία, παραδικαστικό, απονομή δικαιοσύνης κ.λπ.), γεγονότα που κατά τη γνώμη μου ήσαν σωστά, γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι π.χ. το παραδικαστικό κύκλωμα ήταν 2-3 δικασταί και άλλοι τόσοι δικηγόροι, όταν οι προηγούμενοι με τον υπουργό ανήγγελλαν για το θέμα αυτό διώξεις από τα σκαλιά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Στα λεγόμενα του πρωθυπουργού αντέδρασε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, αλλά δεν μας είπε πώς είναι τα πράγματα, όταν κατηγορούμενοι εξευτελίζουν δικαστάς με ακατονόμαστες φράσεις, πετώντας τους στην έδρα μαγνητοφωνημένα cd. Ας είναι όμως. Άλλο είναι το θέμα μου. Αν έπρεπε οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί να παραστούν στο σόου και αν ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους καλέσει μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης.
Κύριε Διευθυντά,
όπως ορθά λέτε στο δημοσίευμά σας, ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου απάντησε στον πρωθυπουργό Βενιζέλο: «Ξέρετε πού είναι το γραφείο μου». Οι σημερινοί ηγέτες της Δικαιοσύνης τι απάντησαν στη σημερινή πρόσκληση; Ήταν λάθος, κ. Διευθυντά, η εκεί παρουσία τους, γιατί κάποτε (προσωπική μαρτυρία) σε έναν πανίσχυρο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προσωπικό φίλο του αειμνήστου Κων/νου Καραμανλή, προτάθηκε, μετά τη συνταξιοδότηση του, εξέχουσα θέση στην τότε ΕΟΚ και η απάντηση του αειμνήστου Εισαγγελέα προς τον πρωθυπουργό ήταν: «Ήμουν ο πρώτος τη τάξει στην κρατική μηχανή και τώρα θα γίνω υπάλληλος;». Σήμερα όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα, να πρόεδροι ανεξαρτήτων αρχών, να σύμβουλοι υπουργών, να, να, να. Εκείνο όμως που στερείται λογικής είναι το ποιος παρέσυρε τον πρωθυπουργό σ’ αυτό το σόου και τη λάθος εισήγηση. Ήταν κρίμα να βλέπεις έναν πρωθυπουργό να δίνει εξηγήσεις για τις ορθές επισημάνσεις του σε έναν δικαστή. Ήθελα να ‘ξερα, αν χρειάζεται υπουργός Δικαιοσύνης να επιλύσει τα θέματά της, αφού για όλα επιλαμβάνεται ο κ. πρωθυπουργός. Έπρεπε να την περιμένετε, κ. πρωθυπουργέ, την αντίδραση από μέρους των, όταν για την υπόθεση της Ζήμενς έχουν ασκηθεί διώξεις κατά του ανακριτού και στο αίτημα του υπουργού προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, να τεθεί σε διαθεσιμότητα έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ο κ. Καστανίδης προσέκρουσε στην καθολική άρνηση του Συμβουλίου να τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Κύριε υπουργέ, κ. Καστανίδη,
καλές οι προθέσεις σας στο νομοσχέδιο για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, όμως φθάσατε στο άλλο άκρο, δημιουργείτε πασαρέλα και τριπρόσωπο της ιεραρχίας. Είναι απλά τα πράγματα, εκλογή από τους καλύτερους Αντιπροέδρους και
Αντεισαγγελείς από ένα μικρό Σώμα της Βουλής που θα συμμετέχουν ισοδύναμα όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου χωρίς πασαρέλα, χωρίς τριπρόσωπο, αλλά μόνο με τη μελέτη των φακέλων από βουλευτές άλλων επαγγελμάτων και όχι δικηγόρων και εν συνεχεία επικύρωση της εκλογής από το Υπουργικό Συμβούλιο, έτσι για να μην παραβιάζουμε το Σύνταγμα.
Ένας συνταξιούχος
τακτικός αναγνώστης σας,
που πληρώνει κανονικά
τους φόρους του


Σχολιάστε εδώ