ΓΕΡΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι στην κρίσιμη κατάσταση την οποία διέρχεται ο τόπος δεν υπάρχουν περιθώρια για «τυφλή αντιπολίτευση» με στόχο μικροκομματικά και μόνο οφέλη, διότι στην περίπτωση αυτή η παράταξη θα έβγαινε τελικά ζημιωμένη. Παράλληλα όμως γνωρίζουν ότι, αν δεν καταστήσουν σαφείς τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης (την οποία φυσικά απεύχονται) θα μπορούσε να συμπαρασύρει στον πολιτικό κατήφορο και τη Νέα Δημοκρατία. Για τον λόγο αυτό παγίως τις τελευταίες ημέρες τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και τα αρμόδια κομματικά στελέχη κινούνται προς δύο κατευθύνσεις: Επικρίνουν με σφοδρότητα τα μέτρα της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή τους θα βαθύνει την ύφεση και ταυτόχρονα αντιπαραθέτουν τις δικές τους προτάσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και στην αναθέρμανση της αγοράς.

Είναι γεγονός ότι μεταξύ των βουλευτών της παράταξης επικρατεί αμηχανία και

ελάχιστοι είναι εκείνοι που υπερασπίζονται δημοσίως και με σθένος τη στρατηγική του κ. Σαμαρά, φοβούμενοι ενδεχομένως ότι η στήριξη που παρέχει στην κυβέρνηση περισσότερες ζημίες παρά οφέλη θα αποφέρει. Στη Ρηγίλλης ωστόσο έχουν διαφορετική άποψη, καθώς πιστεύουν ότι οι πολίτες θα εκτιμήσουν θετικά τη στάση του κόμματος, κάτι που ενισχύεται και από τις δημοσκοπήσεις. Με τη θέση του κ. Σαμαρά να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ εμφανίζεται να συμφωνεί το 68%, ενώ κατά της περικοπής 13ου και 14ου μισθού (με την οποία είχε διαφωνήσει η ΝΔ) τάσσεται το 72%. Όσο για την πρόταση της ΝΔ να μην αυξηθεί περαιτέρω ο φόρος στα καύσιμα, βρίσκει σύμφωνο το 78% των πολιτών. Ανάλογα θετικά ποσοστά καταγράφουν οι έρευνες και για άλλες προτάσεις του κόμματος, όπως το μη πάγωμα των συντάξεων. Σε κάθε ευκαιρία η ηγεσία της ΝΔ προειδοποιεί ότι τα μονομερή μέτρα της κυβέρνησης θα προκαλέσουν «έμφραγμα» στην αγορά, επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο, θα αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των ανέργων και θα αποτύχει παταγωδώς η προσπάθεια της κυβέρνησης στον τομέα των εσόδων.

Τον κ. Σαμαρά πάντως προβληματίζουν οι πολλαπλές εμφανίσεις αυτό το διάστημα στα Μέσα Ενημέρωσης στελεχών του κόμματος τα οποία την προηγούμενη πενταετία διαχειρίστηκαν τις τύχες της οικονομίας, όπως οι Γ. Αλογοσκούφης και Γ. Παπαθανασίου. «Κάθε φορά που βγαίνουν στα κανάλια θυμίζουν στους πολίτες τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η οικονομία», λένε από τη Ρηγίλλης. Θεωρούν μάλιστα ότι οι συγκεκριμένοι με ορισμένες δηλώσεις τους οξύνουν παρά αμβλύνουν τις διαθέσεις της κοινωνίας. Για τον λόγο αυτό και στις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «δεν απολογείται για κανέναν», ότι «η ΝΔ έχει γυρίσει σελίδα και κοιτάζει μόνο μπροστά». Στα στελέχη αυτά αναφερόταν και δεν ήταν «αιχμή» για τον Κ. Καραμανλή, όπως αρχικά πίστεψαν ορισμένοι εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας.

Αντίθετα, δεν τους απασχολούν ιδιαίτερα οι θέσεις που διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. «Έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία», λένε, ενώ επισημαίνουν ότι από το σύνολο του πολιτικού κόσμου… μόνο εκείνος και ο Γ. Καρατζαφέρης στηρίζουν την κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου!


Σχολιάστε εδώ