Αρνείται να δώσει στοιχεία

Όπως είχαμε αποκαλύψει πριν από πέντε μήνες περίπου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος είχε ζητήσει να γίνει έρευνα από οικονομικό επιθεωρητή για το θέμα της εκμίσθωσης του ξενοδοχείου, προκειμένου να βρεθεί άκρη για το ύψος του μισθώματος και να διαπιστωθεί τι εργασίες έχει κάνει η εταιρεία που το μίσθωσε και πόσα χρήματα οφείλει.
Τον περασμένο Γενάρη η υπουργός Παιδείας, ως εποπτεύουσα αρχή του Ιδρύματος, έστειλε έγγραφο προς τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών και ζήτησε να διενεργηθεί η έρευνα που ήθελε το Ίδρυμα. Όντως, πήγαν οι αρμόδιοι του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, έκαναν αυτοψία και ζήτησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πρωτοβουλίας Σπετσών ΑΕ να τους προσκομίσει κάποια στοιχεία απαραίτητα για τον έλεγχο, όπως κατάσταση κονδυλίων που να φανερώνουν το ύψος της επένδυσης, business plan, άλλα έγγραφα της εταιρείας κ.λπ. Παράλληλα ζήτησαν στοιχεία και από το Ίδρυμα.
Ενώ, όμως, όπως τονίζουν σε έγγραφό τους, το Ίδρυμα παρέδωσε αμέσως ό,τι του ζητήθηκε, η Πρωτοβουλία Σπετσών ΑΕ αποφεύγει να το κάνει και μέχρι σήμερα δεν έχει προσκομίσει κανένα στοιχείο. Ακολουθεί δε παρελκυστική τακτική στις επανειλημμένες οχλήσεις των επιθεωρητών!
Μετά από αυτό, εύλογα μπορεί να διερωτηθεί ο καθένας:
• Γιατί δεν προσκομίζει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν η Πρωτοβουλία Σπετσών ΑΕ; Δεν τα διαθέτει ή έχει κάποιους λόγους να τα κρύβει;
• Γιατί δεν εμφανίζει ούτε το business plan; Μήπως δεν υπάρχει;
• Μήπως θέλει η μισθώτρια εταιρεία του ξενοδοχείου να μην υπάρχουν τελικά στοιχεία, για να μην μπορεί να γίνει ο προσδιορισμός του μισθώματος;
Από εκεί και πέρα, τον λόγο τον έχουν, πιστεύουμε, η ηγεσία του Ιδρύματος και το υπουργείο Παιδείας ως εποπτεύουσα αρχή. Και αν η εταιρεία εκμετάλλευσης του «Ποσειδωνίου» συνεχίσει να αδιαφορεί, ας εφαρμόσουν τη νομοθεσία και ας πάρουν τα μέτρα που προβλέπονται.


Σχολιάστε εδώ