Από τον Κοσκωτά… στον Γερμανό!

δΜια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ερώτηση κατέθεσαν αυτήν την εβδομάδα δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για ένα θέμα που οι πιστοί αναγνώστες του «Π» γνωρίζουν ότι μας έχει απασχολήσει αρκετά. Η ερώτηση αναφέρεται στην αξιοπιστία της πραγματογνωμοσύνης που αναμένεται πολύ σύντομα να παραδοθεί στον ανακριτή για να καταλάβει πόσο εύλογο ήταν το τίμημα του 1,5 δισ. ευρώ που πλήρωσε η Cosmote για την αλυσίδα «Γερμανός». Αν το τίμημα κριθεί εύλογο, Π. Βουρλούμης, Π. Γερμανός και οι άλλοι κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος πιθανότατα αποφεύγουν το εδώλιο.
δΟι βουλευτές εκφράζουν στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης πολλές αμφιβολίες για την αξιοπιστία τουλάχιστον ενός εκ των δύο ορκωτών ελεγκτών που έχουν λάβει εντολή από τον ανακριτή. Και επισημαίνουν μία πολύ ενδιαφέρουσα σύμπτωση: Ότι ο συγκεκριμένος ελεγκτής ήταν στο παρελθόν συνεργάτης του Π. Δαμηλάκου, δηλαδή ενός ορκωτού ελεγκτή, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο επί σειρά ετών στον χώρο του «γαλάζιου» συνδικαλισμού, ο οποίος είχε ελέγξει και τους ισολογισμούς της εταιρείας Γραμμή ΑΕ του Κοσκωτά, οι οποίοι αρχικά εμφανίζονταν κερδοφόροι, αλλά τελικά βρέθηκαν με τεράστιες ζημίες. Η στήλη εκφράζει τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για άλλη μια αθώα και συμπτωματική… σύμπτωση και ασφαλώς δεν θα ζητούσε ποτέ να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας ο συγκεκριμένος ορκωτός.
δΔεν αισθάνονται άνετα οι τραπεζίτες, που έχουν δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στον Όμιλο του Θωμά Λαναρά, έχοντας τότε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου ότι θα δοθούν ισόποσες κρατικές εγγυήσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι τραπεζίτες διαπιστώνουν τώρα ότι οι εγγυήσεις αυτές δεν μπορούν να δοθούν, γιατί εξαρχής βρίσκονταν πολύ έξω από τα επιτρεπόμενα ευρωπαϊκά όρια, και ήδη η Κομισιόν έχει ζητήσει εξηγήσεις από την Αθήνα. Κάπως έτσι, οι τραπεζίτες βλέπουν τα «φέσια» να φθάνουν στο… πάτωμα και ίσως θα ήταν χρήσιμο να τους εξηγούσε ο
κ. Παπαθανασίου πώς φθάσαμε σε αυτό το μπλέξιμο – «κλέβοντας», ίσως, κάποιο χρόνο από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα ΜΜΕ, όπου προσπαθεί να εξηγήσει άλλα ανεξήγητα της θητείας του στο υπουργείο Οικονομίας.
δΤο Λουξεμβούργο είναι η πλουσιότερη χώρα στην Ευρώπη και η Ελλάδα έχει ήδη μετατραπεί σε Λουξεμβούργο! Δυστυχώς όχι στα εισοδήματα αλλά στην τιμή της αμόλυβδης: Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, το Λουξεμβούργο βλέπει την… πλάτη μας στην ακρίβεια της βενζίνης, καθώς εκεί πωλείται μόνο με 1,13 ευρώ το λίτρο, ενώ εδώ αισίως φθάσαμε το 1,27 και μόλις περάσουν στα στατιστικά και οι επόμενες αυξήσεις, λόγω αύξησης Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ, θα είμαστε 20% ακριβότερη. Θρίαμβος, για τον οποίο αξίζει κάθε έπαινος σε όλους τους εμπλεκόμενους, από τον υπουργό Οικονομικών ως τον τελευταίο πρατηριούχο…


Σχολιάστε εδώ