110 με 120 συντάκτες φεύγουν με την εθελουσία από «Βήμα» – «Νέα»

Παράλληλα, έντονα συζητείται ότι μετά τον Ιούνιο με Ιούλιο το ημερήσιο «Βήμα», που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, παρά την αλλαγή διευθυντή, να ανακάμψει κυκλοφοριακά, θα αναστείλει την έκδοσή του και θα μείνει μόνο το κυριακάτικο φύλλο.
Οι συντάκτες που απασχολούνται στο ημερήσιο θα μετακινηθούν στο «Βήμα της Κυριακής» και στα «Νέα».
Διγλωσσία από τη διοίκηση του ΔΟΛ
Η εθελουσία στα «Νέα» θα συνεχιστεί μέχρι το Πάσχα, όμως στο «Βήμα» ο Π. Καψής κάλεσε τουλάχιστον τέσσερις εργαζομένους και τους ζήτησε να αποχωρήσουν με τους όρους που προτείνονται από τον ΔΟΛ. Στην απεργία της Τετάρτης για πρώτη φορά υπήρχε πανό που ανέφερε «Πάρτε πίσω τις ”εθελούσιες” απολύσεις», ζητώντας την επαναπρόσληψη τριών εργαζομένων με την υπογραφή των εργαζομένων στον Οργανισμό. Για όσους παραμείνουν στον Οργανισμό λέγεται πως υπάρχει εγγύηση πως δεν θα ακολουθήσουν απολύσεις, εάν βέβαια δεν χειροτερεύσει πολύ η κατάσταση στην οικονομία. Η ημερήσια έκδοση του «Βήματος», όπως επαναλαμβάνουν στελέχη του Οργανισμού, θα διατηρηθεί και θέτουν ως ορόσημο επαναξιολόγησης του εγχειρήματος το επόμενο καλοκαίρι.
Επιμένουν πάντως οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ πως ετοιμάζονται περικοπές κατά 20% στο προσωπικό.
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ σε ανακοίνωσή της (δημοσιεύεται ολόκληρη στο www.typologies.gr) μιλάει για «διγλωσσία» της διοίκησης του ΔΟΛ. «Σε συνάντηση που ακολούθησε με τη διοίκηση του ΔΟΛ δίνεται η διευκρίνιση ότι το 20% αφορά γενικές περικοπές διοικητικών δαπανών και ενδεχόμενη μείωση αποδοχών μεγαλοστελεχών του Ομίλου», αναφέρουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν πως «κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης των εργαζομένων στις 19 Φεβρουαρίου 2010 η Οικονομική Διεύθυνση προτρέπει τους διευθυντές των τμημάτων να προχωρήσουν σε μείωση 20% του προσωπικού ανά Διεύθυνση». «Τα golden boys που σβήνουν νούμερα στα χαρτιά τους πρέπει να καταλάβουν πως πίσω από κάθε αριθμό κρύβεται και μια ζωή και όχι η βενζίνη των AUDI τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής.
Πάει πίσω η «EL PAIS»
Ως προς τα περί συνεργασίας με την «EL PAIS», οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τα σχέδια πάνε πίσω, λόγω των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ισπανική εφημερίδα, η οποία χάνει φύλλα και απειλεί να της πάρει την πρωτιά η «EL MUNDO».


Σχολιάστε εδώ