ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ «ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ» ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ… ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ!

Ο εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων πλην του Χρ. Χατζηπαναγιώτου, του οποίου είχε προτείνει την αθώωση.
Προχθές, γύρω στις 9.35 το πρωί, το δικαστήριο, του οποίου πρόεδρος ήταν ο κ. Γεώργιος Ευσταθίου, εξέδωσε την απόφασή του. Σύμφωνα με αυτήν, ο Π. Μαντούβαλος και ο συνεργάτης του Σ. Ντινόπουλος αθωώθηκαν παμψηφεί, ενώ ο Ευ. Καλούσης κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ο Γ. Μπολέτσης, επιχειρηματίας του Πειραιά, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Όταν εκφωνήθηκε η απόφαση, ο Γ. Μπολέτσης επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο, καταγγέλλοντάς τον ότι, σε συνεργασία με τον περιβόητο στην υπόθεση του παραδικαστικού Ιάκωβο Γιοσάκη, του ζήτησε 60.000 ευρώ για να «καθαρίσει» την υπόθεση! Μάλιστα προσκόμισε στην έδρα CD με ηχογραφημένες συνομιλίες του Γιοσάκη με τον πρόεδρο και τον ίδιο, και αντίγραφα των απομαγνητοφωνήσεων που αποκάλυπταν ότι ήταν έτοιμος να διαθέσει αυτό το ποσό για να απαλλαγεί, όπως του είχε τάξει ο Γιοσάκης μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο.
Ο διάλογος του Γ. Μπολέτση με τον πρόεδρο ήταν τόσο έντονος που λιποθύμησαν και οι δυο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο!
Προηγουμένως ο επιχειρηματίας είχε υποβάλει αίτημα εξαίρεσης όλων των δικαστών της έδρας και η απόφαση επί του αιτήματός του θα ανακοινωθεί την Τρίτη. Στο αίτημά του ο Γ. Μπολέτσης αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Ζητώ να εξαιρεθεί ο πρόεδρος του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κ. Ευσταθίου, λόγω της εκβίασης που τέλεσε εναντίον μου, ζητώντας χρηματικό ποσό 60.000 ευρώ, προκειμένου να μην εκδώσει καταδικαστική εις βάρος μου απόφαση.
Ζητώ να επαναληφθεί ολόκληρη η ενώπιον του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ακροαματική διαδικασία, καθότι είναι προφανές ότι ο προεδρεύων κ. Ευσταθίου δεν πληροί κανένα εχέγγυο αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.
Ζητώ επίσης να διαβιβαστεί η παρούσα αίτηση εξαίρεσης στον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να κινηθεί η δέουσα ποινική και πειθαρχική διαδικασία κατά του κ. Ευσταθίου, προέδρου Εφετών, και ενδεχομένως και των υπολοίπων μελών του Δικαστηρίου».


Σχολιάστε εδώ