Στον χορό της Αριστερής Πρωτοβουλίας…

Στον χορό της Αριστερής Πρωτοβουλίας ήταν το ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια κέρδιζε εκλογικές μάχες πριν χάσει τον εαυτό και το DNA του. Έλειπε εκείνο το ΠΑΣΟΚ που, παρότι είχε προσκληθεί από τον κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, προτίμησε να μην ξεφύγει από τα πιστεύω του. Την πολιτική του εκσυγχρονισμού και των νέων ιδεών που πρεσβεύει σήμερα ο πρωθυπουργός.
Από την εκδήλωση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ φάνηκε και κάτι άλλο: το διαζύγιο του ιδίου με στελέχη όπως ο Χρήστος Παπουτσής, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κάτι που έκανε εντύπωση σε πολλούς, αφού απουσίασαν λες και ήταν συνεννοημένοι, αντίθετα από τα προηγούμενα χρόνια, ίσως γιατί τώρα βρίσκονται στην κυβερνητική εξουσία. Στην εκδήλωση πάντως της Αριστερής Πρωτοβουλίας πήγαν αρκετά στελέχη, πρώην υπουργοί και βουλευτές, όχι όμως ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασε στον χώρο της Ιεράς Οδού, όχι με μαύρη Μερσεντές, αλλά με ένα Σμαρτάκι!
Το παρών έδωσε ο τελευταίος από τους μεγάλους ηγέτες, ο Βάσος Λυσαρίδης, που ταξίδεψε από την Κύπρο για να στείλει το δικό του ζωντανό και ελπιδοφόρο μήνυμα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Είπε πολλά με τη νιότη του μυαλού του και τη φρεσκάδα της σκέψης του: «Ο λαός στρέφεται σε σας που αναλώσατε μια ολάκαιρη ζωή αρνούμενοι να προσαρμοστείτε στο απαράδεκτο, που κρατήσατε και κρατάτε το σοσιαλιστικό όραμα ζωντανό και που αρνείσθε να εγκαταλείψε εθνικές Θερμοπύλες.


Σχολιάστε εδώ