στα ενδότερα των ομάδων

=Η αναγέννηση της ποδοσφαιρικής Θεσσαλονίκης αποτυπώθηκε την προηγούμενη Κυριακή με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε για τα καλά στο κόλπο του τίτλου, καθώς μείωσε σε δύο πόντους τη διαφορά του από τους «πράσινους» και οι οπαδοί του ξεσηκώθηκαν.
=Έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που έφτασε η ομάδα της Θεσσαλονίκης τόσο κοντά στο ενδεχόμενο κατάκτησης του Πρωταθλήματος. Είναι φυσιολογικός, λοιπόν, ο συναγερμός που σήμαναν οι οπαδοί της με στόχο να βοηθήσουν τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του.
=«Δεν κρατιέται ο κόσμος», έλεγε στέλεχος του ΠΑΟΚ μετά τη σύσκεψη για το χθεσινό ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Ίσως το πιο σημαντικό βήμα του «Δικεφάλου του Βορρά» στην προσπάθειά του να σπάσει το δίδυμο Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και να πάρει τον τίτλο.
=Εδώ που τα λέμε, οι ΠΑΟΚτσήδες έχουν δίκιο που ζητούν να βρεθούν σε όλα τα γήπεδα στα οποία αγωνίζεται η ομάδα τους. Δεν γίνεται να πηγαίνουν εκείνοι στα Γιάννινα και να τους κυνηγά η ΕΛ.ΑΣ. και
έπειτα να βλέπουν τη μία εβδομάδα περίπου 1.000 φίλους της ΑΕΚ στην Κομοτηνή και περισσότερους από 3.000 οπαδούς του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο.
=Το αίσθημα της αδικίας και της άνισης αντιμετώπισης από την Πολιτεία κυριαρχεί στην Τούμπα. Το αντιλαμβάνονται όλοι όσοι μιλούν με παράγοντες του ΠΑΟΚ ή με τους επικεφαλής των συνδέσμων που καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έστελναν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για εκστρατεία στην Ξάνθη.
=Τα πράγματα, βέβαια, περιέπλεξε ακόμα περισσότερο ο Χρήστος Πανόπουλος με την απόφασή του την Πέμπτη να δώσει 1.200 εισιτήρια στον ΠΑΟΚ, αν και εδώ και ένα μήνα είχε ξεκαθαρίσει ότι δικαίωμα πρόσβασης στο γήπεδο διατηρούσαν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας. Επί της ουσίας, δηλαδή, το αφεντικό της Ξάνθης είχε απαγορεύσει την παρουσία στα Πηγάδια ακόμα και των φίλων της ομάδας του.
=Ξαφνικά, όμως, έκανε πίσω στο θέμα του ΠΑΟΚ και, μάλιστα, μίλησε για δωρεάν παροχή εισιτηρίων. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους αναθεώρησε ο Πανόπουλος τις θέσεις του προήλθε από τον φόβο της μαζικής παρουσίας οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Ξάνθη από το βράδυ της Παρασκευής.
=Ήταν κι αυτό ένα πλάνο που το συζητούσαν στην Τούμπα για να ξεπεράσουν τα φράγματα των αστυνομικών δυνάμεων το Σάββατο. Μιλάμε για ατέλειωτο κρυφτούλι και κυνηγητό σε μια ιστορία που προκαλεί πολλές αντιδράσεις και αναμένεται να αποτελέσει τη φλόγα που θα τινάξει τα πάντα στον αέρα.
=Η απαγόρευση των μετακινήσεων έχει συσπειρώσει τους οργανωμένους όλων των ομάδων. Είναι τρομερό αυτό που κατάφεραν οι φωστήρες της Πολιτείας σε ένα θέμα που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους.
=Τα πανό που κυκλοφορούν σε όλα τα γήπεδα για την απαγόρευση των μετακινήσεων αποτελούν την πρώτη και ήπια μορφή αντίδρασης. Αλλά όσο θα πλησιάζουμε στο φινάλε του Πρωταθλήματος είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και πιο δυναμικές αντιδράσεις.
=«Μπορεί να βολεύει την Πολιτεία η έκρηξη των οπαδών, για να στραφεί εκεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να ξεχάσει τα σκληρά μέτρα στην οικονομία», σχολίαζε πρωτοκλασάτο στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ και πρόσθετε με νόημα ότι «με τη λογική που ακολουθούν, θα πρέπει να κλείσουν κάθε σχολείο στο οποίο υπάρχει κάποιος μαθητής που συμμετείχε σε κάποιο επεισόδιο».
=Εκείνος που δεν έχει πρόβλημα με την παρουσία οπαδών στο γήπεδο είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο νεαρός Σέρβος, άλλωστε, ενεργεί σε πολλές περιπτώσεις ως οργανωμένος φίλος του Ολυμπιακού.
=Το βιντεάκι από το γλέντι των «ερυθρολεύκων» για την κατάκτηση του Κυπέλλου στο μπάσκετ κάνει θραύση στο διαδίκτυο. Εκεί φαίνεται ο Τεόντοσιτς με το μικρόφωνο του Νίκου Βέρτη να παροτρύνει τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς να τραγουδήσουν όλοι μαζί το σύνθημα: «Είσαι στο μυαλό, κάτι μαγικό».
=Με άπταιστα ελληνικά, ο διεθνής Σέρβος γκαρντ αποδεικνύει ότι αποτελεί τον φυσικό διάδοχο του Μίλαν Τόμιτς στη σχέση του με την εξέδρα του Ολυμπιακού. Αν και κάποιοι στο ίντερνετ τον βάπτισαν ήδη «κόκκινο Μποντιρόγκα», επειδή και ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού είχε αναπτύξει ανάλογη σχέση με τους οπαδούς της δικής του ομάδας.
=Εκείνος που εξακολουθεί να κρατάει αποστάσεις από τους οργανωμένους του συλλόγου του είναι ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός κατάφερε και προκάλεσε νέα αναστάτωση στην ΑΕΚ με τις δηλώσεις του περί φυγής του το καλοκαίρι και, μάλιστα, με την αποκάλυψη ότι εξασφάλισε τη δέσμευση των παραγόντων για την πώλησή του.
=Οι μυημένοι στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο γνωρίζουν τη συμφωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους του Σκόκο και τον Ολυμπιακό. Ο παίκτης, άλλωστε, αρέσει πολύ στον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος εκτίμησε ιδιαίτερα και το γεγονός ότι έκλεισε την πόρτα στον Παναθηναϊκό, παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Κώστα Αντωνίου.
=Η μετακίνηση του «δαίμονα» στον Ολυμπιακό, πάντως, μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται. Στην ΑΕΚ εξακολουθούν να φοβούνται την έκρηξη των οπαδών εάν εγκρίνουν τη συγκεκριμένη μεταγραφή και έτσι φαντάζει πιθανότερη η λύση του εξωτερικού.
=Εκτός και αν ο μνηστήρας από την Ισπανία ή την Ιταλία ενεργήσει κατόπιν συνεννόησης με τους «ερυθρόλευκους». Μόνο τότε θα φορέσει ο Σκόκο τη φανέλα του Ολυμπιακού, στον οποίο πάντως βάζουν στοίχημα για την απόκτηση του παίκτη.
=Όπως στοίχημα βάζουν και όσοι παρακολουθούν την Καβάλα ότι ο Άαντ ντε Μος θα συνεχίσει τις αλλαγές στο πρώτο ημίωρο. Από την ημέρα που ανέλαβε ο Ολλανδός την τεχνική ηγεσία των «Αργοναυτών», σε κάθε αγώνα αντικαθιστά έναν παίκτη πριν συμπληρωθεί το ημίωρο του αγώνα.
=Άλλοι λένε ότι το κάνει για γούρι. Υπάρχει, όμως, και μια διαφορετική εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Ντε Μος αλλάζει κάποιον παίκτη για να αφυπνίζει τους υπόλοιπους.
=Στην πιάτσα, πάντως, ακούγονται διάφορα περίεργα. Αλλά πρόκειται για φήμες, οι οποίες δύσκολα αποδεικνύονται και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να τις αναπαράγουμε.
=Δύσκολες ώρες περνάνε στα Γιάννινα Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Κώστας Μενδρινός. Ειδικά οι Αγγελής και Μενδρινός δύσκολα θα παραμείνουν στον ΠΑΣ, ακόμα και αν σωθεί τελικά η ομάδα της Ηπείρου.
=Αποτελούν πλέον κόκκινο πανί για τον κόσμο. Αλλά πρόδηλη είναι η δυσαρέσκεια και των παραγόντων της ομάδας, ειδικότερα του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη.


Σχολιάστε εδώ