Στήριξη στον Ερντογάν ήταν η αγορά της τουρκικής τράπεζας από την Εθνική!

Προχθές, μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τη μετατροπή της Στατιστικής Υπηρεσίας σε Ανεξάρτητη Αρχή, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος είπε τα εξής εντυπωσιακά:
«Η Εθνική Τράπεζα αγόρασε μια τουρκική τράπεζα. Ο ιδιοκτήτης της τουρκικής τράπεζας Οζ Γκιλντ –ακούστε το, είναι απίστευτο– δήλωσε τα εξής: “Τα δισεκατομμύρια της Εθνικής έσωσαν την Τουρκία από μια οικονομική κρίση και ίσως την πτώση Ερντογάν”. Το έγραφε η “Χουριέτ”, η “Μιλιέτ” στις 6-9-2009.
Καταλάβατε τι κάναμε σαν χώρα; Πήρε το χρήμα του ελληνικού λαού από την Εθνική ο Αράπογλου και η παρέα, που αμειβόταν με εκατομμύρια ευρώ, αγόρασε την τουρκική τράπεζα και ο ιδιοκτήτης της τουρκικής τράπεζας λέει ότι αν δεν τα δίνατε τα λεφτά αυτά θα είχε καταρρεύσει η Τουρκία οικονομικά. Δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά ο ιδιοκτήτης της τουρκικής τράπεζας στη “Χουριέτ” και στη “Μιλιέτ”. Αυτά είναι τα απίστευτα που γίνονται πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, που το χρήμα του, το βιος του, ο αγώνας του, ο μόχθος του, πηγαίνουν σε άλλους που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα».
Κατόπιν αυτών, ο κ. Αράπογλου πρωτίστως, αλλά και οι τότε κρατούντες, βασικά ο κ. Αλογοσκούφης ως επί των τραπεζών, στο πλαίσιο των… τσαρικών αρμοδιοτήτων του, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και με ποιες μελέτες και έρευνες αγοράς αποφάσισαν να πάνε να επενδύσουν σε μια τουρκική τράπεζα και όχι σε μια μεγάλη, και κυρίως τράπεζα της Ευρώπης, και αντί να ζητιανεύουν επενδύσεις, τα τρία ΔΙΣ. ευρώ που έστειλαν στη γείτονα θα έπρεπε να τα είχαν επενδύσει εδώ, σε κλάδους της σύγχρονης τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά.
Έτσι δεν είναι, κύριε Καραμανλή;


Σχολιάστε εδώ